Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumNajnovejša sporočila
Strani: [1] 2 3 ... 10
 1 
 dne: Včeraj ob 23:03:50 
Začel Aquatic - Zadnje sporočilo od Aquatic
Predfrontalne nevihte so se predvsem v SV delu Slovenije začele pojavljati že v popoldanskem času. Na področju osrednje Slovenije ni bilo pričakovati omembe vrednih neviht. V večernih urah so se nevihte prožile na severni strani Karavank, začenši v okolici Celovca. Opazujem svetlikanje v oblakih za Kočno in Grintovcem, hiter pogled na radarsko sliko daje upanje, da se bo zadeva premaknila na slovensko stran. Po prehodu Kamniško-Savinjskih Alp se nevihtni sistem okrepi. Počasi se odpravim na hrib nad vasjo, kjer imam pogled na večji del Ljubljanske kotline. opravim kratek pogovor z Robijem, ki skupaj Maticem lovita nevihto v Furlaniji. Nekaj posameznih udarov strel le ujamem kljub močni dežni zavesi. Z izkupičkom sem zadovoljen, saj nisem pričakoval praktično nič. Po dolgem času sem se le odločil objaviti kratko reportažo, saj nimam prav veliko prostega časa.
 2 
 dne: Včeraj ob 22:29:46 
Začel komar - Zadnje sporočilo od gregach
Danes je bilo do 15. ure oblačno, preostanek dneva pa spremenljivo oblačno s kar precej sonca. Deževati je pričelo včeraj pozno zvečer, ob 23:30. Nekaj časa je deževalo zmerno, nato pa je med polnočjo in 1. uro ves čas deževalo močno ob spremljavi bliskanja in grmenja. V eni uri je padlo čez 20 mm dežja. Ponoči in zjutraj smo imeli tudi 2 suhi obdobji, sicer pa je spet močno deževalo med 04:50 in 5:30, ter zmerno do močno še med 7. in 9. uro zjutraj. Po 9. uri so padavine slabele in okrog 14-ih tudi povsem ponehale.
Je pa zanimivo, da ponoči je močno deževalo, dopoldne pa le rahlo in to z enake barve na radarju ...  icon_question

TRENUTNO STANJE:
Rahlo oblačno
T=10,2 °C
Tmin=9,9 °C ob 10:28, neverjetno, in to na (praktično) najdaljši dan v letu!  banghead
Tmax=19,1 °C ob 00:00
Vlaga=95 %
Podatkov o vetru trenutno ni
Max zabeleženi sunek danes=28 km/h ob 08:59, smer=JV
Padavine v tem poslabšanju (ws 2350)=46,1 mm

 3 
 dne: Včeraj ob 21:32:54 
Začel komar - Zadnje sporočilo od Smučar
No pri nas pa je padlo 48mm. Očitno je na V delu Barja padlo več. Sedaj pa 13st in 84% vlage.

 4 
 dne: Včeraj ob 21:27:44 
Začel komar - Zadnje sporočilo od boro
Jasno

Temp.=  11,6°C
Tmini.=  11,6°C
Tmax.=  21,6°C
Vlaga:83%
Zračni tlak: 1021,3hpa
Najmočnejši sunek vetra: 25,3km/h
Padavine danes: 34,0mm

 5 
 dne: Včeraj ob 21:24:34 
Začel sebaseba - Zadnje sporočilo od sebaseba
Delamo eno raziskavo o sreči.
Traja 5-10 min, dobite rezultate takoj.
https://plesko.si/PWBS/

 6 
 dne: Včeraj ob 21:23:43 
Začel matic19 - Zadnje sporočilo od matic19
Danes je za nekaterimi izmed nas bolj ali manj neprespana noč na Primorskem. Včeraj zvečer se slišiva z Robijem in ker domnevava, da so najboljše možnosti za ulov kakšne strele nad Primorskem in v sosednji Italiji, se okoli 20.30 odpraviva na zahod. Med potjo sva sklenila, da bo najin začetni cilj nekje okoli Vidma (Udine), nato pa postopno proti jugu, v kolikor bi šlo vsaj za silo po modelih, ki pa niso bili sklepčni v smislu proženja proti jugu. Nekateri so bili pravzaprav suhi do jutra. Tudi pogoji so bili na žalost marginalni, zato so bile najin poglavitni cilj strele, saj struktur ni bilo pričakovati. Peljeva se proti Gorici, ko vidiva, da se na radarju nevihta nad Alpami postopno pomika v smeri Vidma, kar potrdi najin prvotni cilj. Hkrati opazujeva, kaj se dogaja v osrednji Sloveniji, ko se iznad Celovca bliža nek nevihtni sistem, ki je imel smer proti Celju ali Savinjski dolini. Zadevo odmisliva, ker sva sedaj že all-in v Furlaniji. Peljeva proti severu, nevihta pa se vedno bolj "sveti". Najdeva nek prostor severno od mesta Cividale del Friulli (Čedad) in pričneva s fotkanjem. Razelektritve so razmeroma redke, vendar je med njimi precej CG strel:

Med slikanjem vidiva, da se je nad osrednjo Slovenijo sprožil velik multicelični sistem, ki ga ni predvidel noben model, ki sem jih pogledal. Malo naju stisne, saj bi lahko bila dosti bližje domu in se prav tako naslikala strel. Hkrati sva na vezi tudi z Dejanom, ki je bil ta čas v Škofji Loki in je slikal omenjene strele. Spet se osredotočiva na najino nevihto, ki kmalu omaga in se zaleti v Posočje, midva pa vidiva, da bo potrebno na jug, saj se je nepričakovano nad morjem sprožilo nekaj ploh, ki so se postopno krepile in združevale v večji sistem. Tako malo po polnoči kreneva proti Kopru, kamor prispeva okoli uro in pol kasneje. Ker je sistem nad morjem zelo slabo organiziran in ne preveč močan sva v dilemi kam iti, da bova na čim boljšem položaju za slikanje strel, ki bi morebiti prišle preko morja. Ker je že precej pozno, zjutraj pa je treba v službo se mi ne gre voziti v Istro, zato skleneva, da poskusiva s slikanjem z lokacije nad Črnim Kalom, kjer je dober pogled na morje.

Sistem se zelo počasi približuje, vidiva bliske v daljavi, ki postajajo vedno bližji. Vmes pa dobesedno vsakih 15 min ena CG strela zunaj dežja, ostalo pa samo CC razelektritve. Zato prilagam samo dve sliki strel, ker jih dosti več tudi ni bilo :/

Okoli pol štirih zjutraj naju naposled zajame rahel dež, zato zaključiva in se odpraviva domov. V Ljubljani sva čez eno uro.

 7 
 dne: Včeraj ob 21:13:56 
Začel komar - Zadnje sporočilo od inaj
Ljubljana Barje
Danes je bilo končno malo namočeno že kar sušno, kar 55 mm dežja, ob 12,40 zelo hladno 12,2°C, najvišje čez dan 16,6°C, trenutno pa 13,0°C. icon_wink

 8 
 dne: Včeraj ob 20:44:21 
Začel komar - Zadnje sporočilo od bbator
Zanimivo bi bilo sedaj videti akumulacijo od Stoga. Pri nas trenutno 14,2°C in delno jasno. Vse skupaj pa je padlo kar 78mm padavin.

 9 
 dne: Včeraj ob 16:11:30 
Začel komar - Zadnje sporočilo od lesce
trenutno točno 12,0 °C, piha vzhodnik , sicer pa pokrovka.
v tem poslabšanju padlo 26,0 mm

 10 
 dne: Včeraj ob 15:45:09 
Začel komar - Zadnje sporočilo od Tržičan
Brezje pri Tržiču

Megla, rahlo rosi, T = 12°C.

Padavine v tem poslabšanju: 20,8mm
Padavine ta mesec: 55mm

Lp, Nejc

Strani: [1] 2 3 ... 10