ZEVS Forum

Vremenske postaje => Državne vremenske postaje v sosednjih državah => Temo je začel: markokorosec.net na 27. November 2007, 19:24:20Naslov: Vremenske postaje "Protezione Civile" - Furlanija
Sporočilo napisal: markokorosec.net na 27. November 2007, 19:24:20
Tule je ogromno postaj, ki jih imajo v Furlaniji postavljenih pod okriljem "Protezione Civile". Se pa da dobit podatke za temperaturo, vlago, padavine, veter, pritisk, sončno sevanje in za stanje rek. Res super stran. :icon_wink:

http://www.protezionecivile.fvg.it/ProtCiv/default.aspx/Cae/MappaCae.aspx (http://www.protezionecivile.fvg.it/ProtCiv/default.aspx/Cae/MappaCae.aspx)Me pa nekaj zanima; ali mogoče ve kdo za kak program ali stran s katero bi enostavno lahko dobil koordinate (geogr. širina in dolžina) za katerikoli kraj na Zemlji? Tiste postaje tam imajo namreč le naziv v katerem kraju so, nimajo pa poleg koordinat. Mogoče se da preko GoogleEarth ali kaj takega, da bi samo označil neko točno na karti in bi mi izpisalo koordinate. :icon_question:


Naslov: Odg: Vremenske postaje "Protezione Civile" - Furlanija
Sporočilo napisal: piskec na 27. November 2007, 19:44:00
V vsakem primeru bi moral malo kombinirat.

V google maps http://maps.google.com imaš geographic mapping. Če vpišeš kraj, ti ga večinoma najde. Vendar tu ne najdeš koordinat.

V Google Earthu pa dobiš za vsako točko, ki jo klikneš, koordinate in višino. Seveda v natančnosti Eartha...

Tudi v http://helium.krtina.com ali http://www.krtina.com/maps/cams.asp boš dobil koordinate. Moraš pa sam najti kraj.


Naslov: Odg: Vremenske postaje "Protezione Civile" - Furlanija
Sporočilo napisal: ablak na 27. November 2007, 20:16:51

Me pa nekaj zanima; ali mogoče ve kdo za kak program ali stran s katero bi enostavno lahko dobil koordinate (geogr. širina in dolžina) za katerikoli kraj na Zemlji? Tiste postaje tam imajo namreč le naziv v katerem kraju so, nimajo pa poleg koordinat. Mogoče se da preko GoogleEarth ali kaj takega, da bi samo označil neko točno na karti in bi mi izpisalo koordinate. :icon_question:

Mislim da na GoogleEarth se da dobit koordinate.Z miškino kazalko poiščeš kraj ali še bolj točno lokacijo in spodaj se ti v levem kotu izpišejo koordinate in nadmorska višina. Koliko je pa to točno pa bogsigavedi. Prilagam ti en scren z Ljubljanskim Prešernovim trgom.

(http://shrani.si/f/28/Oy/4AY2u0Uf/neimenovana.jpg)

Lp


Naslov: Odg: Vremenske postaje "Protezione Civile" - Furlanija
Sporočilo napisal: markokorosec.net na 27. November 2007, 23:28:53
Hvala obema! :icon_wink: Pa celo gre tudi z Maps Google, le lokacijo si moraš ročno izbrat in pol ti pod info izpiše koordinate kar v digitalni obliki, povsem dovolj za tisto, kar rabim. Pretvarjam dalje bom že drugje...

ČE bo uspešno vse tole, pa boste že videli s časom... :icon_kava:


Naslov: Odg: Vremenske postaje "Protezione Civile" - Furlanija
Sporočilo napisal: piskec na 28. November 2007, 10:01:25
Kaj pa prčkaš ti, kaj? Me je že začelo zanimat...  :icon_question: :icon_biggrin:


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.