ZEVS Forum

Vreme => Splošno => Temo je začel: Mraz na 27. December 2011, 14:59:44Naslov: La Nina in nevihtna sezona
Sporočilo napisal: Mraz na 27. December 2011, 14:59:44
Pozdravljeni!

Malo sem brskal po http://www.stormhunters-austria.com (http://www.stormhunters-austria.com) in sem našel kar nekaj zanimivih objav od Andreja (Capillatus-a)

Nevihtna sezona v srednji Evropi
http://www.stormhunters-austria.com/t3811f26-La-Nina-Storm-season-in-central-Europe.html (http://www.stormhunters-austria.com/t3811f26-La-Nina-Storm-season-in-central-Europe.html)

Še nekaj njegovih zanimivih postov na temo stratosfere in Polar vortex-a:

http://www.stormhunters-austria.com/t4162f26-Stratosphere-Polar-vortex.html (http://www.stormhunters-austria.com/t4162f26-Stratosphere-Polar-vortex.html)

http://www.stormhunters-austria.com/t3992f26-ENSO-Updates-amp-Theory.html (http://www.stormhunters-austria.com/t3992f26-ENSO-Updates-amp-Theory.html)

Vsekakor zanimivo... Mislim da nam takšnih objav in študij manjka na forumu.


Naslov: Odg: La Nina in nevihtna sezona
Sporočilo napisal: Aquatic na 27. December 2011, 15:43:37
Res žalostno, da slovenski avtor takšne kakovostne članke objavlja na tujem forumu v tujem jeziku in ne na domačem slovenskem forumu v materinskem jeziku. Še en dokaz, da so slovensko znanje in dosežki bolj cenjeni v tujini kot doma.   
:icon_question:


Naslov: Odg: La Nina in nevihtna sezona
Sporočilo napisal: Mraz na 27. December 2011, 15:53:11
Če bi večina Slovencev in tukajšnih uporabnikov znala ceniti delo drugega bi bilo drugače...


Naslov: Odg: La Nina in nevihtna sezona
Sporočilo napisal: mat89 na 27. December 2011, 19:37:41
Res škoda da kaj podobnega nene napiše oz objavi tudi na tem forumu :shrug:


Naslov: Odg: La Nina in nevihtna sezona
Sporočilo napisal: max na 27. December 2011, 21:56:28
Capilatus je začel na tem forumu, učil se je od članov ki so nekaj vedeli in tukaj dosti objavljali, svoje znanje je nadgrajeval in ga verjetno še nadgrajuje še s strokovno literaturo, potem so prišli "mladinci" ki mislijo da so se rodili z doktoratom, začeli negirat vse kar ni bilo po njihovi volji, komentirali vsak zagon posebej, vsako karto, govorili neumnosti, v napovedi pisali svoje sanje in želje, itd...........še zdaj ne veste zakaj se potem umaknejo tisti z znanjem? :suspicious: :smash:
Tudi meni je že velikokrat prekipelo zaradi nenehnih ponavljajočih se "bedarij" tukaj na forumu, pa taisti ki takšne "bedarije" počenjajo ne pridejo k pameti oziroma imajo neskončno dolgo "lajtngo".......... :shrug:


Naslov: Odg: La Nina in nevihtna sezona
Sporočilo napisal: Mraz na 27. December 2011, 22:31:36
Jaz sem danes tudi kontaktiral Capillatusa in sva se malo pogovarjala.
Rekel sem mu, da sem videl njegove poste na Storm Hunters Austria in ga vprašal če ima kaj proti če povezave objavim tukaj na Zevs. Ni imel nič proti temu in upa da čimveč razumemo iz njegovih postov, glede na to da vsebujejo dosti tuje terminologije.

Je pa tudi preko moderatorske ekipe na SHA dobil pobudo, da spravi svojo tezo v predstavitveno obliko in da jo pošlje podpredsedniku NCEP (National Centers for Environmental Prediction) v Ameriko v obravnavo, ker mu je bilo omenjeno za to tezo iz strani SHA in bi jo rad dobil v roke in v pregled. Zdaj pa ga čaka cel mesec pregledovanja teze, izpopolnjevanja, oblikovanja...

Sporoča še, da se v kratkem času da marsikaj doseči, če sta le volja in vztrajnost dovolj močna. In v tujini veliko bolj cenijo tisto kar je v glavi, kot pa tisto kar je na papirju. Obenem tudi vse pozdravlja, in pravi da nima namena da bi se vrnil, ker niti nima pravega razloga.


Naslov: Odg: La Nina in nevihtna sezona
Sporočilo napisal: Serpentinšek na 28. December 2011, 11:43:37
Svaka mu čast  :praise:
Takšne rabimo. A na žalost je takih ljudi zelo malo.

Capilatus je začel na tem forumu, učil se je od članov ki so nekaj vedeli in tukaj dosti objavljali, svoje znanje je nadgrajeval in ga verjetno še nadgrajuje še s strokovno literaturo, potem so prišli "mladinci" ki mislijo da so se rodili z doktoratom, začeli negirat vse kar ni bilo po njihovi volji, komentirali vsak zagon posebej, vsako karto, govorili neumnosti, v napovedi pisali svoje sanje in želje, itd.....še zdaj ne veste zakaj se potem umaknejo tisti z znanjem? :suspicious: :smash:

+1


Naslov: Odg: La Nina in nevihtna sezona
Sporočilo napisal: računalnik na 29. December 2011, 14:01:53
Če se prav spomnem, je v začetku poletja napovedoval mrzlo zimo. Dvojna La Nina itd


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.