ZEVS Forum

Tehnika => Vremenske postaje => Temo je začel: andro na 07. Avgust 2007, 14:03:22Naslov: Kaj naj si skuham, kaj naj pojem?
Sporočilo napisal: andro na 07. Avgust 2007, 14:03:22
Zgleda, da je moja WS2300 pri eni od neviht spustila dušo, pa nisem povsem prepričan, kam it naprej. Verjetno bom šel v nabavo nečesa novega, ampak takšne in drugačne informacije me peljejo enkrat na eno, enkrat na drugo stran. Gledal sem Oregonke, ampak moti me, da nimajo pomnilnika za podatke - torej samo rebootaš PC, pa kakšni podatki takoj zmanjkajo. Načeloma imam namenjen poseben PC za posle komunikacije s svetom, a kdaj se vseeno zgodi, da stvari kaj poštrikajo.

Seveda priznam, da sem v vsem skupaj še malce bolj začetnik in se šele bolje spoznavam z vsem skupaj, ampak iščem pa nekaj kolikor toliko solidnega, morda da bi bili senzorji tudi malce kvalitetnejši, pa kakšen malce boljši softver za prenos podatkov v svet bi mi tudi ustrezal.

WS2300 sem imel povezano z zunanjimi senzorji preko kabla (en UTP imam potegnjen za te namene), tudi v naprej bi raje videl, da bi stvari bile povezane z žico. Priključeno sem imel na 220V napajanje z vstavljenimi baterijami za backup, kar bi tudi želel obdržati. Pa radijsko vodena ura tudi ni ravno najbolj nezaželena :)

Predvidevam, da bodo takšni podatki lahko še komu prav prišli, ko se ravno odloča, kaj bi... Lepo prosim tiste, ki imate že malce več izkušenj s tem, za malo pomoči...


Naslov: Odg: Kaj naj si skuham, kaj naj pojem?
Sporočilo napisal: Astra na 09. Avgust 2007, 22:56:59
Andro, če nisi zahteven, ostani pri WS2300, ki jo dobiš v Slovenijo iz tujine za cca. 130 EUR s poštnino vred. Ali pa se premakni na WS3600, ki ima poleg vsega naštetega veliko več (preko 1000) posminskih polj v primeru izpada PC-ja in še sunke vetra meri. To je tudi dobra izbira.

Drugih pa ne poznam.

Če boš rabil kakšno informacijo, me lahko zasebno kontaktiraš.

Imam pa eno WS2300 na lagerju, čisto novo, ampak se bo montirala na lokaciji Komenda v kratkem.  :icon_biggrin: S šalčkami za veter.  :icon_wink:


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.