ZEVS Forum

Vreme => Splošno => Temo je začel: maestro na 18. Marec 2011, 11:01:00Naslov: 22 Marec-Svetovni dan voda
Sporočilo napisal: maestro na 18. Marec 2011, 11:01:00
22.marec, svetovni dan voda
Predstavitev akcije Moč voda

Agencija Republike Slovenije za okolje organizira v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana predstavitev projekta Moč voda, s katerim želimo širšo javnost osvestiti o silovitosti narave, ki smo ji bili priča minulega septembra.

Namen projekta je povečanje osveščenosti o možnosti nastanka poplav, sobivanju z njimi in s tem povečanje samozaščite prebivalcev. Sestavni del akcije bo tudi nameščanje opozorilnih tablic z oznako najvišje izmerjene gladine vode ob poplavah, ki smo jih pred leti nameščali na hidrološke postaje, sedaj pa želimo pozvati lokalne skupnosti, da le-te namestijo tudi na vidne objekte na svojem območju. Tako bo njihov opozorilni namen hitreje dosegel širši krog prebivalcev poplavno ogroženih območij.

Predstavitev projekta in namestitev prve opozorilne table bo potekala na Svetovni dan voda, 22. marca 2011 ob 11.30 v prostorih Osnovne šole Vič, Tržaška 74, Ljubljana.

Udeležence bosta uvodoma pozdravila župan MOL, Zoran Janković in direktor ARSO, dr. Silvo Žlebir. Sledila bo predstavitev vodje službe za hidrologijo na ARSO, Janeza Polajnarja o problematiki hidroloških ekstremov in pogostosti ter silovitosti poplav.

Predstavitvi bo sledila namestitev prve opozorilne table, ki jo bo ARSO predal MOL. To bosta prva moža MOL in ARSO postavila na stavbo OŠ Vič, kjer je leta 1926 voda segala do...

Vljudno vabljeni!
Vir: ARSO

Če ima kdo čas, zna biti kar zanimivo


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.