ZEVS Forum

Računalništvo => Programska oprema => Temo je začel: Vreme na 11. December 2010, 14:07:50



Naslov: Program za zajemenje vremenskih podatkov - Wviewweather
Sporočilo napisal: Vreme na 11. December 2010, 14:07:50
Naj kar na začetku omenim, da je Wviewweather programska oprema za zajemanje vremenskih podatkov ki deluje na Lunix-ovi platformi, verjetno za to ni posej potrebno pudarjati, da je program brezplačen. Za vse, ki se Linuxa še vedno bojite je treba povedati, da Linux ni več tak bau bau, nekaj osnovnega računalniškega znanja pa je le treba imeti.  Sam imam na svojem strežniku že nekaj let nameščen operaciski sistem Debian (http://www.debian.org/), ki deluje brez kakršno kolih problemov že nekaj let, ob minimalni strojni opremi seveda.

Pa na zaj se vrnem nazaj k programu. Primeren je za večino vremesnkih postaj, tako za Deviske, Oregonke, kakor tudi za osnovne vremenske postaje tipa WS 23xx.  Sam program nam posreduje prav vse podatke ki jih potrebujemo, dnevne, tedenske, mesečne, letne kot tudi abolutne v razno raznih oblikah. Tudi arhivskih podatkov je je več kot dovolj. Vsa vremenska dogajenja si lahko ogledamo tudi s pomočjo grafov. Vse vremsnke podatke je možno pošiljati tudi tako na Awekas, Wunderground, CWOP kakor tudi na WeatherForYou

Po inštalaciji si je možno vremenske podatke ogledati s pomočjo najprej priravljene spletne strani (http://vreme.hobby-site.com/weather/index.html), za tiste ki pa so malo bolj vešči pa si lahko spletno stran priravijo tudi sami. Sam sem uporabil in v ta namen za potrebe wview-a posodobil ZEVS-ovo spletno stran. (http://vreme.hobby-site.com/weather/index.php)

To in še več pa najdete na uradni spletni strani wviewweather.com (http://www.wviewweather.com/)

Sam sem zaenkrat s programom več kot zadovoljen. Začetniške težave mi je pomagal premostiti H2o, ki ima prav tako že nekaj časa nameščen ta program, sam pa si sedaj najbolj razbijam glavo kako podatke spravit v SQL bazo. Namreč preko Phpmayadmina  kjer se nahaja baza arhivskih podatkov je možno podatke tudi po potrebi korigirati. Se priporočam za pomoč.  







Naslov: Odg: Program za zajemenje vremenskih podatkov - Wviewweather
Sporočilo napisal: matic19 na 28. Oktober 2015, 22:13:18
Naj obudim tole temo, saj sem spisal kratka navodila v Slovenščini za namestitev tega programa na Raspberry Pi.  Z nameščanjem in uporabo programa sem si že nabral nekaj izkušenj, zato naj se debata in morebitna vprašanja nadaljujejo v tej temi, ravno tako vprašanja glede uporabe Linux-ov. Verjamem, da je veliko uporabnikov med nami, ki bi radi namestili Wview na RPi-ja pa jih je odvrnilo delo z Linuxi. Upam, da bo s temi navodili vse skupaj bolj razumljivo in lažje. Napake v navodilih in predloge pa kar pogumno sporočite v to temo. Navodila sem naložil tudi na portal, v zavihek priročno.
http://zevs.si/images/dokumenti_zevs/navodila%20RPi.pdf


Naslov: Odg: Program za zajemenje vremenskih podatkov - Wviewweather
Sporočilo napisal: Vreme na 29. Oktober 2015, 15:18:01
Super si to naredil. Pohvalno!  :clap:


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.