ZEVS Forum

Pod oblaki => Splošna debata => Temo je začel: walter76 na 02. Maj 2010, 17:32:03Naslov: NAFTNI MADEŽ
Sporočilo napisal: walter76 na 02. Maj 2010, 17:32:03
Po tem, ko so naftno ploščad v Mehiškem zalivu zaradi eksplozije zajeli ognjeni zublji, je ta potonila, v morje pa se izlilo veliko litrov nafte.
...................

Slabo vreme je začasno ustavilo čiščenje naftnega madeža v Mehiškem zalivu. Okoljevarstveniki se bojijo velike okoljske katastrofe.
....................

Zaradi vse večjega naftnega madeža v Mehiškem zalivu, ki se približuje obali ZDA, je guverner Louisiane razglasil izredne razmere

......................

Po razlitju nafte v Mehiškem zalivu so ZDA začasno prepovedale naftne vrtine na novih območjih. Naftni madež v velikosti Jamajke je medtem dosegel obalo Louisiane, z njim pa se bo zdaj spopadla ameriška vojska.

........................

Madež enak velikosti Puerto Rica
Ameriška obalna straža je sprva ocenila, da v morje vsak dan steče okoli 750.000 litrov nafte, v soboto pa je priznala, da je skoraj nemogoče natančno oceniti količino iztekajoče se nafte.

Satelitske slike, ki jih je analizirala univerza v Miamiju, kažejo, da se je madež povečal in je po velikosti približno enak Puerto Ricu. V nekaj dneh naj bi se povečal na okoli 9.900 kvadratnih kilometrov.

............................
2.5.2010

Nafta, ki izteka iz vrtine v Mehiškem zalivu, bo po najslabšem scenariju iz vrtine tekla še 90 dni. Naftni madež naj bi obalo ZDA  dosegel danes ali jutri, posledic katastrofe nihče ne zna napovedati.

...............................

P.S:tema se lahko prestavi v bolj primerno mesto,če je to priimerno.


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.