ZEVS Forum

Vreme => Splošno => Temo je začel: ŽUPMART na 10. September 2009, 19:58:42Naslov: Vprašanje na mail o smereh vetra (gradnja dvorane)
Sporočilo napisal: ŽUPMART na 10. September 2009, 19:58:42
Tole sem dobil na mail:

Citiraj
Pozdravljeni,
 
Sem Andrej Bernik in v Parizu delam kot arhitekt v biroju Philippe Rahm architectes. Na spletni strani Vremenskaga drustva ZEVS sem nasel zelo izcrpne informacije glede trenutnega vremenskega stanja. Na vas pa se obracam z vprasanjem o podatkih za daljse casovno obdobje in za nasvet ki bi bil v veliko pomoc pri nasem projektu.
 
Trenutno pripravljamo projet za natecaj za sporto dvorano pri osnovni soli. Temelj nasega projekta je zagotavljanaje najkvalitetnejsega zraka znotraj dvorane. Zato je zelo pomembno na kateri strani stavbe bomo zrak zajemali in kje ga bomo odvajali. Na vas se obracam z vprasanjem glede stalnih (najpogostejsih) smeri vetrov in njihove moci. V kolikor spremljate tudi podatke o onesnazenosti zraka, bi nam bili tudi ti v veliko pomoc.
 
Lokacja nove sportne dvorane se nahaja med osnovne sole in Psato (na mestu sedanjih zunanjih igrisc ob soli).  Vprasanje, ki si ga zastavljamo pa se tice mozne variacije kvalitete zraka glede na smer zajemanja. Ali lahko pricakujemo da bi bil zrak zajet na primer z zahoda (gric z gozdom) manj onesnazen in z vecjo vsebnostjo kisika kot zrak, ki prihaja iz vzhoda (preko naselja..)? S katere smeri na dani lokacjij lahko pricakujemo najkvalietnejsi zrak (najmanj onesanzen in z najvecjo vsebnosjo kisika) za prezracevaje dvorane?
 
Upam da nam bose lahko pomagali in hvala ze vnaprej.
 
Lep pozdrav,


Kaj mu odgovoriti?


Naslov: Odg: Vprašanje na mail o smereh vetra (gradnja dvorane)
Sporočilo napisal: selicmiha na 10. September 2009, 20:32:37
Smešno, da se je obrnil na našo stran, ker ne preverjamo ravno kaj se dogaja v drugih državah, razen kar se navezuje tudi na nas.


Naslov: Odg: Vprašanje na mail o smereh vetra (gradnja dvorane)
Sporočilo napisal: markokorosec.net na 10. September 2009, 20:34:39
Najbolj pametno ga je nasloviti direktno na ARSO, ker mu bodo tam znali najbolje svetovati. Sploh, ker gre tole za resen projekt. Pa še najkvalitetnejše podatke o vse spremenljivkah, ki jih išče, ima ARSO v arhivu.


Naslov: Odg: Vprašanje na mail o smereh vetra (gradnja dvorane)
Sporočilo napisal: selicmiha na 10. September 2009, 20:36:00
Sicer pa iz zahodne strani je veter dokaj močan, pa če že njegovo razmišljanje gre na svež zrak, ki bi se dovajal ravno iz zahoda je to kar dobro  :shrug: samo moje nestrokovno mnenje :)


Naslov: Odg: Vprašanje na mail o smereh vetra (gradnja dvorane)
Sporočilo napisal: Pihe na 10. September 2009, 21:08:24
Lahko pa,da je vprašal za mnenje nas,ker je vedel,da bodo na ARSO-tu tako mnenje veselo zaračunali,od nas bi ga najbrž dobil pa zastonj. :icon_haha: :icon_lol:
Ups. :icon_redface:


Naslov: Odg: Vprašanje na mail o smereh vetra (gradnja dvorane)
Sporočilo napisal: jery_slo na 10. September 2009, 21:31:01
Zračunali že, bo pa tam zato dobil vse podatke podkrepljene z formulami. Je pa res da če izstaviš račun, potem tudi prevzameš neko odgovornost.


Naslov: Odg: Vprašanje na mail o smereh vetra (gradnja dvorane)
Sporočilo napisal: Serpentinšek na 11. September 2009, 16:18:26
"Lokacja nove sportne dvorane se nahaja med osnovne sole in Psato (na mestu sedanjih zunanjih igrisc ob soli)"

Jaz točno vem kje je to, par km južno od Domžal.  :shrug:

Ne vem kaj mu bodo na ARSO rekli...v tem kotlu kakšnih strašnih vetrov ni, kakšen dan ali dva piha Z-JZ, nato pa V-SV veter.
Verjetno se bodo odločili na podlagi okolice...jaz bi zajemal zrak iz strani, kjer so bližje polja in narava...sicer pa vas kot je Pšata, bogve kakšne onesnaženosti zraka nima, edino kar včasih "pridiši" je vonj po štali, silosih, gnoju, itd., ki pa biti precej neprijeten.  ;D


Naslov: Odg: Vprašanje na mail o smereh vetra (gradnja dvorane)
Sporočilo napisal: Smučar na 16. September 2009, 14:39:50
Ne vem, če ima kakšno hudo vezo, kje bodo zajemali zrak - če pride z neke smeri onesnažen zrak, bo zaobjel celo dvorano, pa če ima vse zračnike obrnjene proti gozdu. Kot arhitekt bi pa to lahko pomislil.  :icon_bird:


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.