ZEVS Forum

Tehnika => Vremenske postaje => Temo je začel: vegi007 na 29. Junij 2009, 16:18:14Naslov: Vremenska postaja z LAN (ethernet) priključkom (IP postaja)
Sporočilo napisal: vegi007 na 29. Junij 2009, 16:18:14
Pozdravljeni,

Super forum, ga moram pohvalit. Sem pa čisto nov.

Nameravam kupiti vremensko postajo za večstanovanjsko hišo (pametna hiša). Ker bi podatki od vremenske postaje romali do več uporabnikov, bi v poštev prišla postaja z IP adreso, ki jo priključiš na mrežo (lan oziroma ethernet).

Ali ve kdo za kakšno postajo ki to omogoča?

Jaz sem zasledil naslednjo postajo, ki jo prodajajo kot kit (vmesnik za ethernet povezavo). Samo jo ne morem naročiti v Slovenijo... ZDA in Kanada only:(
http://www.ambientweather.com/orscwmprwece1.html

Hvala za odgovor!

lp,

Borut


Naslov: Odg: Vremenska postaja z LAN (ethernet) priključkom (IP postaja)
Sporočilo napisal: max na 29. Junij 2009, 17:18:37
To ti ne omogoča vremenska postaja. Uporabiš lahko bilokateri računalniški program, ki zajema podatke iz vremenske postaje, narediš spletno stran na svojem računalniku in to je to. Narediš interno ethernet povezavo preko hub-a/switch-a z drugimi uporabniki v hiši in jim dodeliš dostop do vpogleda na vremensko postajo/stran, kjer so zajeti vremenski podatki.


Naslov: Odg: Vremenska postaja z LAN (ethernet) priključkom (IP postaja)
Sporočilo napisal: vegi007 na 29. Junij 2009, 19:20:40
Pozdravljen,

Hvala za odgovor.

Ravno temu bi se rad izognil, torej da moram imeti prižgan računalnik, ki pošilja podatke v splet ali pa v lokalno mrežo. Na linku, ki sem ga postal zgoraj je vremenska postaja dobavljena skupaj s KIT-om, ki omogoča direktno pošiljanje podatkov preko IP protokola: weather hub IP ethernet weather station server (poabi zgolj 4W energije).

Torej to iščem, v skrajni sili bo potrebno, kot praviš, laufati celotni računalik da bom v lokalno mrežo dobil ustrezne podatke.

lp,

BorutNaslov: Odg: Vremenska postaja z LAN (ethernet) priključkom (IP postaja)
Sporočilo napisal: max na 29. Junij 2009, 19:44:49


Torej to iščem, v skrajni sili bo potrebno, kot praviš, laufati celotni računalik da bom v lokalno mrežo dobil ustrezne podatke.

lp,

BorutTale WeatherHub sem že nekaj časa nazaj tudi jaz zasledil, nisem pa bil pozoren, kam ga lahko naročiš :icon_question:
Poglej tukajle na tole Nemško stran: http://www.meteohub.de/joomla/index.phpNaslov: Odg: Vremenska postaja z LAN (ethernet) priključkom (IP postaja)
Sporočilo napisal: vegi007 na 30. Junij 2009, 13:14:25
Hvala za odgovor, to bi znalo biti to... torej preprost ip server, ki pošilja podatke v mrežo.

lp,
Borut


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.