ZEVS Forum

Vreme => Splošno => Temo je začel: stog na 06. Junij 2009, 19:06:09Naslov: Oblaki brez imena
Sporočilo napisal: stog na 06. Junij 2009, 19:06:09
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1189877/The-cloud-Meteorologists-campaign-classify-unique-Asperatus-clouds-seen-world.html

Ali je možna povezava s še neko drugo novico ?
http://dsc.discovery.com/news/2009/06/04/atmosphere-waves.html

H.A.A.R.P ?

Mar je možno, da bi nam globalisti z H.A.A.R.P om namenoma ustvarili grdo vreme, naravne katatrofe in s tem prepričali, da se mora svet globalizirati - združiti v boju proti klimatskim spremembam in vsemu prebivalstvu sveta vsiliti davke na ogljikov dioksid, ki bi jim centralni banki moral plačati vsak Zemljan.
Tu so še "chemtrails". Cilj vse te zgodbe je še bolj globalizirati svet na tem področju in s tem dati večjo moč in vpliv pokvarjeni eliti. Drugi cilj pa je gromozanski zaslužek.
Zelo verjetno je tudi to, da se vsa gonja in strah pred klimatskimi spremembami namenoma na veliko širi.
Morajo seveda ustvariti mnenje, da smo mi ljudje krivi za vse to in da bodo apokaliptične posledice, če takoj ne ukrepamo. In ja pravijo, da nas je preveč na Zemlji in da bi bilo treba zmanjšati svetovno prebivalstvo za 90%. Ker so se mediji tako razbohotili in tako vemo že za vsako močnejšo nevihto na planetu ta propaganda globalnega segrevanja odlično funkcionira. Sicer je res, da se planet segreva ampak to je lahko posledica (tudi) drugih dejavnikov. Debata je tu lahko zelooo dolga. Tisti, ki ste privrženci Gora naj vam takoj povem, da je težka baraba. Če pa mislite, da ni možno, da bi nekdo bil tako pokvarjen potem pa živite v svetu sanj.
Prepričan sem da je velika verjetnost, da je resnica vse kar sem povedal.

Kakšno mnenje imate drugi?


Naslov: Odg: Oblaki brez imena
Sporočilo napisal: Smučar na 06. Junij 2009, 22:12:29
Strinjam se s tabo. Mediji tako napihujejo zadeve, da je to že zastrašujoče.
Tako zdaj politiki z lahkoto uvedejo nov davek na CO2, da pri avtu, ki proizvede 160g CO2 na km plačamo veliko več davka kot pri avtu s 120g. Čeprav je to kaplja v morje proti vsem ostalim izpustom in čeprav dizli, ki izpustijo manj CO2, izpuščajo večjo svinjarijo v luft (saje & co). Hkrati pa se pri izdelavi takega "čistega" avta izpusti še veliko več svinjarije, kot če bi se še naprej vozili s starim.
Jaz sem zelo skeptičen, da so modeli znanstvenikov, ki napovedujejo katastrofe, pravilni. Še za 1 dan ne moremo napovedati natančno vremena, oni pa napovedujejo temperaturo za 100let naprej na decimalke natančno.  :icon_bird:
Jaz sem zaenkrat odprt in skpetičen do vsega - ne verjamem, da smo ljudje krivi za morebitno ogrevanje, prav tako ne izključujem možnosti, da pa vendarle vplivamo. Vsekakor pa je propaganda medijev in politikov zastrašujoča.  :icon_kavabanga:


Naslov: Odg: Oblaki brez imena
Sporočilo napisal: alan na 09. Junij 2009, 16:45:19
Uu a se že ugotavlja da je globalno segrevanje laž, zadnji čas. Čeprav je skor bolje da ljudje verjamejo v to, ker potem vsaj bolj skrbijo za naravo. :icon_wink:


Naslov: Odg: Oblaki brez imena
Sporočilo napisal: Capillatus na 09. Junij 2009, 21:08:11
http://www.ajda-vrzdenec.si/l2.asp?L1_ID=26&L2_ID=32&LANG=slo


Naslov: Odg: Oblaki brez imena
Sporočilo napisal: Ciklon na 09. Junij 2009, 21:13:34
@Capillatus, o tej zadevi se je že nekaj pisalo na forumu....

 :icon_arrow:
http://forum.zevs.si/index.php/topic,1207.0.html (http://forum.zevs.si/index.php/topic,1207.0.html)


Naslov: Odg: Oblaki brez imena
Sporočilo napisal: jest24 na 10. Junij 2009, 09:35:36
http://www.ajda-vrzdenec.si/l2.asp?L1_ID=26&L2_ID=32&LANG=slo

Morem :icon_mrgreen:
Kopija enega odgovora na slo-tech forumu. linkov se me ne da popravljati:
Vcasih pomaga back-of-the-envelope racun. Poglejmo koliko, npr., barija bi morala letala spuscati za opazno kontaminacijo.

EPA postavlja mejo 1ppm za barij v vodi. V zemljini pa so lahko koncentracije barija celo do 3000ppm, se pravi 3g na 1kg zemljine! Ampak da ne bom pretiraval, vzemimo 1ppm.

Ce se omejimo na zgornji 1m zemljine, je volumen zgornjega sloja 1 kvadratnega metra zemljine 1000 litrov. Gostota zemljine je okoli 2kg/l, torej je masa obravnavane zemljine 2000kg, mejna vsebnost barija pa okoli 2g.

Sedaj pa predpostavimo, da letalo leti na 10km visine ter da kontaminant proti zemlji pada pod kotom 45 stopinj (po 22.5 stopinj levo in desno od sledi glede na navpicnico). Sirina kontaminiranega pasu je tedaj okoli 10km * 2*tan 22.5 = 8km.

Hitrost letala je okoli 900km/h ali 250m/s. Vsako sekundo mora torej kontaminirati povrsino 2E6 kvadratnih metrov. Ce naj bo kontaminacija primerljiva z obstojeco, pomeni to izpust okoli 2E6*2g = 4000kg barija. Z drugimi besedami, vsako sekundo bi moralo letalo izpustiti 4 tone barija, kar je 240 ton na minuto, oziroma 14400 ton na uro!

Glede na to, da naj "chemtrails" letala spuscali konstantno (kot naj bi kazale slike), bi porabilo letalo iz., npr., Ljubljane v Pariz skoraj 30000 ton barija (od oka 1000 krat vec, kot je razlika med maximum takeoff weight in empty weight za Airbus 320).

No, ker so seveda v "zaroto" vpleteni prav vsi letalski prevozniki na svetu (in potencialne whistleblowerje, od nakladalcev tovora do dobaviteljev kemikalij, itak eliminirajo), bi bilo treba porazdeliti teh 30000 ton na vec letal. Ce namesto 30000 ton recemo, da vsako letalo vzame na pot 1 tono barija, mora vsak dan neko tocko preleti 100 letal (to je eno vsakih 15 minut!), in to se mora ponavljati nekaj manj kot 1 leto, da se kontaminacija pribliza mejni za vodo.

Ce pa vzamemo realisticne kontaminacije zemljine, ki so lahko od 100 do 3000ppm, bi to trajalo ustrezno dalj - 100 do 3000 let!

Racunal sem z barijem, ker je bil pac omenjen v temi. Ampak v resnici nima veze - racun velja za katerikoli kontaminant s katerim zelimo kontaminirati zgornji meter zemljine na 1ppm nivoju.

[edit: dodan naslednji odstavek]

Za barij pa lahko se ocenimo koliko bi stala taksna kontaminacija. Cena barija je reda velikosti 1000 EUR na kilogram (http://wiki.answers.com/Q/How_much_does..., http://www.ktf-split.hr/periodni/en/ba....). 30000 ton barija, ki bi ga clovek rabil samo za kontaminacijo 8km sirokega pasu med Ljubljano in Parizom (povrsine 8000 kvadratnih kilometrov), stane torej 30 milijard EUR, kar je priblizno 1% celotnega proracuna ZDA v letu 2008, oziroma je kar enako celotnemu letnemu prilivu od carin v lanski ameriski proracun.... In ce bi zlobni imperialisti in zarotniki celoten svoj proracun ZDA namenili samo kontaminiranju z barijem, bi s tem uspeli kontaminirati samo 8% povrsine Evrope...

Pozabi na take pravljice...


Naslov: Odg: Oblaki brez imena
Sporočilo napisal: gregaM na 15. Junij 2009, 12:09:09
Odličen odgovor na chemitrailer  :laugh: :bouncy: srečen sem  :clap:

Jasno je, da se v vsakem primeru kontaminranje površin prek letal ne SPLAČA, je predrago, neučinkovito in preveč opazno (tonaža barija ali kake druge snovi).

Folk pa še naprej verjame, da so chemitraili bav bav od vladne zarote ali kaj takega. Dejansko so to le izpusti iz letal, res niso lepi, ampak niso večni in se sčasoma umaknejo, odvisno od vremenskih pogojev in vlažnosti.

Da bi Zemljo kontaminirali v krajšem času in bolj učinkovito, zato obstaja kup cenejših in učinkovitejših načinov, najbolje kar z atomskim orožjem, malo ponetiš sporčke med rusi in američani pa bo cela zemlja kontaminirana in zastrupljena. Problem rešen.

Nak, potem bi tudi zlobni zlobni imperialisti in kapitalisti ostali brez prihodkov denarja in bi postali reveži, ne to jim itak ni v interesu, v interesu je, da so ljudje čimbolj učinkoviti, da lahko potem več molzejo.
ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.