ZEVS Forum

Računalništvo => Programska oprema => Temo je začel: TgT na 02. Januar 2009, 19:36:23



Naslov: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: TgT na 02. Januar 2009, 19:36:23
Potrebujemo:

Vremensko postajo  :smash:
Računalnik  :zaba:
Možgančke  :scream:

No ja, gremo malo bolj resno  :icon_haha:


1. Na vremenski PC inštaliramo  Free Virtual Serial Port Emulator (http://www.eterlogic.com/downloads/SetupVSPE.zip)
    - postopek zna vsak a ne?  :suspicious:


2. Poženemo program sledimo spodnjim slikam
    A - Ustvarimo novo virtualno napravo
(http://www.shrani.si/f/1u/cF/1RIFtcQG/1.jpg)


    B - Pod Device type izberem Splitter ( razdelilec ) in kliknemo next
(http://www.shrani.si/f/o/z9/1EsyyuFf/2.jpg)


    C  - Virtual serial port nastavimo na com2 ali com3 ali com4, enega od teh
        - Data source je pri večini com1 oz. port na katerem trenutno sprejemate podatke s postaje
        - Kliknete Settings in nastavite kot je na sliki speed na 9600
        - Odklukate RTS in DTR in kliknete Finish.
(http://www.shrani.si/f/1T/Cu/2lfSTWmh/3.jpg)

    D - Kliknemo na zelen trikotnik ( Start emulation )
(http://www.shrani.si/f/39/13f/2TNSbcxx/4.jpg)
 
 
    - Če je Initialization ... OK potem vam je uspelo  :icon_mrgreen: Če pa ne, ga pa nekaj biksate  :icon_rolleyes:
    - Nastavitve shranimo v datoteko nekaj.vspe najbolje kar v mapo kjer se nahaja program
    - Bližnjica na namizju naj izgleda tako 
      Pot/Target: "C:\Program Files\FVSPE\VSPEmulator.exe" "nekaj.vspe" -minimize -hide_splash <- To je samo primer, ne kopirat tega  :icon_rolleyes:
    - Bljižnico vržemo STARTUP/ZAGON mapo v START meniju ali pa v kakšen program, ki skrbi da se nam zaženejo vsi željeni programi ( Osebno uporabljam Startup Delayer )


3. Vse programe, za zajem podatkov, ki jih želimo uporabljati sedaj nastavimo na NOV comport. To je v našem primeru com2


Opomba: Uporablja se lahko največ do 8 programov hkrati, ja kot da imamo toliko programov  :icon_mrgreen:



Možno je tudi ustvariti, da sprejemamo podatke prek mreže v sosednji sobi ali kar v službi...


Čaw :icon_kava:


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: kire na 02. Januar 2009, 20:12:07
Hvala :icon_wink:


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: kire na 02. Januar 2009, 23:05:12
A se da dobiti ta program tudi za win98 ker jaz uporabljam te windowse. :icon_question:
Iščem pa ne najdem.


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: Pihe na 02. Januar 2009, 23:32:59
@TgT.Programček je sicer super, vendar očitno ne more preprečiti nekaterih standardnih "sovraštev" med vremenskimi programi.Jaz istočasno laufam WDisplay in WsWin, Cumulus in Weatherlink pa nikakor ne gresta oz.nočeta v to družbo. :(
Za nameček pa tudi WsWin, ki sicer prebavlja to "partnerstvo", vsakodnevno nekajkrat producira nerealne vrednosti (veter 250 km/h, mraz -17 stopinj,ipd.) in jih moram nato ročno popravljat.Vse kaže, da se še najlepše v tej klapi počuti WDisplay, pri katerem ne opažam napak v delovanju(zaenkrat).
Možno je(kot ponavadi,hehe), da pa imam tudi jaz kaj po svoje povezano. :icon_redface: :icon_haha:


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: TgT na 02. Januar 2009, 23:56:13
Zanimivo  :icon_mrgreen: Meni osebno tečejo WD,FreeWX,Cumulus brez problema  :shrug: Bo še potrebno poskusiti kakšen program  :icon_redface:


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: kire na 03. Januar 2009, 19:55:20
A se potem, da morda dobiti tudi verzijo za win98.


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: TgT na 03. Januar 2009, 21:17:57
Tega programa ne, ker mislim da to deluje samo na .NET platformi ki za 98 se ni obstajala. Od Win2000 naprej pa deluje povsod


Citiraj
Requirements
    * Operating system: Windows 2000 (32/64), XP (32/64), Vista (32)


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: kire na 03. Januar 2009, 21:32:36
Pa kakšen podoben mogoče.


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: jaka na 03. Januar 2009, 22:25:37
Zakaj pa ne naložiš XPjev? Pa ne boš mel nobenih problemov...


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: kire na 04. Januar 2009, 00:38:49
Sej verjetno jih bom mogu.


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: H2o na 04. Januar 2009, 01:46:19
Zakaj pa ne naložiš XPjev? Pa ne boš mel nobenih problemov...

Ali pa linux-ov.  :icon_mrgreen: Glede na leto rojstva ne bi bilo nič narobe, če bi poizkusil nekaj novega. Seveda enako velja tudi za ostale.  :scream:


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: kekec46 na 09. Januar 2009, 20:38:20
Bom kar tuki zastavu eno vprašanje.
Namestil sem ta VSPE in je vse bilo tako kot piše v navodilih.
Ko sem namestil Cumulus da določim vse nastavitev COM in ostale, ko sem dal potrdi mi je program zmrznil + tega prenehala sta delovati Heavy Weather in WsWin, ter še nekaj drugih problemov je nastalo.

Mogoče kdo ve kje je težava ?

Hvala


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: Pihe na 09. Januar 2009, 20:41:17
Ne vem.Ker meni namreč naredi isto! :icon_arrow:
In očitno je, da se ti programi med sabo ne prenašajo oz.se celo odkrito sovražijo. :shrug:


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: max na 09. Januar 2009, 20:44:13
 :shrug: Meni dela vse O.K.

Cumulus-WsWin-Virtual Weather


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: polo na 09. Januar 2009, 20:52:35
Ne vem zakaj komplicirate z temi programi? Več programov hkrati!?
Izbereš si enega,porihtaš nastavitve in to je to.





Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: kekec46 na 09. Januar 2009, 20:55:41
Ne vem zakaj komplicirate z temi programi? Več programov hkrati!?
Izbereš si enega,porihtaš nastavitve in to je to.

rad bi stestiral še kak drug program, hkrat pa neželim izgubit nobenih podatkov za trenutni program HW in wswin. To je to!


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: jolcek na 20. April 2009, 21:58:14
Ne vem.Ker meni namreč naredi isto! :icon_arrow:
In očitno je, da se ti programi med sabo ne prenašajo oz.se celo odkrito sovražijo. :shrug:

Pihe, prosim za pomoč. Weatherlink in wdisplay delata normalno   :icon_wink:, pri wswin V.2.91.7 pa mi sicer začne podatke brat, vendar update podatkov ne dela  :icon_question: . Nastavitve vrat t.j. com port 2 so enake kot pri zgornjih programih. Napiše mi read out will be shorty started (skrajno levo spodaj) in začne teči čas ampak podatkov NI  :icon_question:. Sem že kar precej pregledal (tudi tuje forume)   :icon_question: pa rešitve enostavno ne najdem  :icon_cry: . Kaj mi svetuješ, kakšne pa so tvoje nastavitve ?

Hvala in lp


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: Pihe na 20. April 2009, 22:55:52
Opa,hvala za zaupanje,sam malce prevelika pričakovanja gojiš do mene.Tu je nekaj fantov,ki te programe poznajo skoraj v nulo, jaz pa se tudi še večkrat lovim in predvsem preganjam z njimi. :icon_redface: :shrug:
Jaz bi na tvojem mestu šel korak po koraku ugotavljat,kje je napaka.Za uvod bi začasno onemogočil WD in Wlink, pa da vidiš,ali bo potem WsWin normalno zagrabil.Če ne bo,potem je napaka v nastavitvah WsWina.Še enkrat poglej,kako in kaj imaš obkljukano v "Interface typ" (File watching!).Če imaš to v redu nastavljeno,bi morala Wlink in WsWin normalno delat.Wd je pa tisti program,ki rad moti delo obeh. :shrug:
Malce težko je svetovati,ker ne vemo,kaj imaš obkljukano v posameznem programu.


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: joze na 21. April 2009, 14:15:40
Pihe, prosim za pomoč. Weatherlink in wdisplay delata normalno   :icon_wink:, pri wswin V.2.91.7 pa mi sicer začne podatke brat, vendar update podatkov ne dela  :icon_question: . Nastavitve vrat t.j. com port 2 so enake kot pri zgornjih programih. Napiše mi read out will be shorty started (skrajno levo spodaj) in začne teči čas ampak podatkov NI  :icon_question:. Sem že kar precej pregledal (tudi tuje forume)   :icon_question: pa rešitve enostavno ne najdem  :icon_cry: . Kaj mi svetuješ, kakšne pa so tvoje nastavitve ?

Hvala in lp

Jaz predlagam takole:

Za istočasno uporabo weatherlinka, cumulusa, itd, je potrebno instalirati še N8VBvCom Driver in nato še VirtualVP,
v tem vrstnem redu. (Dobiš jih tukaj: http://www.softwx.com/weather/virtualvp.html (http://www.softwx.com/weather/virtualvp.html))
To ti razdeli com port na 4, tako, da imaš lahko na en com port štiri programe.
VirtualVP, je sicer plačljiv, poskusno ga imaš lahko 30 dni.

Jaz imam sedaj weatherlink, wswin, ki vleče podatke iz weatherlinka (wlk datoteka) in pa
cumulus. Zaenkrat dela brez težav.

LP


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: jolcek na 21. April 2009, 20:44:00
Hvala Pihetu (sem sicer že preveril te nastavitve in so ok)  ;) in soimenjaku  :icon_wink:,

za sporočeno. Bom naložil program, začasno izklopil oba programa in se malce poglobil v nastavitve  :icon_kava: poročam kako dalje.





Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: jolcek na 26. April 2009, 08:47:18
Hvala Pihetu (sem sicer že preveril te nastavitve in so ok)  ;) in soimenjaku  :icon_wink:,

za sporočeno. Bom naložil program, začasno izklopil oba programa in se malce poglobil v nastavitve  :icon_kava: poročam kako dalje.


Po številnih kolobocijah  :icon_question: in pripetljajih sem zadevo inštaliral kar pomeni, da mi VP console connection dela normalno (stekel je pretok podatkov :) , pri čemer imam konzolo na com port 2, virtualno pa na com port 12 (nastavitev po programu . Ampak glej ga zlomka : če imam odprt program virtual VP potem ni ne dela noben program  :icon_cry: niti na com2 niti na com 12  :P. Najbrž me je premalo računalničarja, da bi zadevo spacal do konca  :icon_cry: Ni mi pa jasno, kaj sem naredil narobe (glede na user guide ??)


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: max na 26. April 2009, 10:14:17
Če si virtualni port nastavil na 12, potem moraš še vse programe, ki ti berejo podatke, nastavit na virtualni port 12. Ne vem pa, če podpirajo com 12  :icon_question: , nekam visoka številka se mi zdi :shrug:.
Pa hitrost pretoka podatkov si nastavi na 9600.


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: joze na 26. April 2009, 11:02:27
Po številnih kolobocijah in pripetljajih sem zadevo inštaliral kar pomeni, da mi VP console connection dela normalno (stekel je pretok podatkov, pri čemer imam konzolo na com port 2, virtualno pa na com port 12
(nastavitev po programu . Ampak glej ga zlomka : če imam odprt program virtual VP potem ni ne dela noben program niti na com2 niti na com 12  Tongue. Najbrž me je premalo računalničarja, da bi zadevo spacal do konca
Ni mi pa jasno, kaj sem naredil narobe (glede na user guide ??)

Jaz imam konzolo na com2, virtual VP pa spremeni na com16 (weatherlink) in com17 (cumulus), moraš pa za vsak program posebej določiti com port.
Meni dela super!


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: jolcek na 26. April 2009, 21:11:28
Jaz imam konzolo na com2, virtual VP pa spremeni na com16 (weatherlink) in com17 (cumulus), moraš pa za vsak program posebej določiti com port.
Meni dela super!

Soimenjaku Jožetu hvala, sedaj dela.  :icon_wink:.



Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: Vreme na 03. Oktober 2010, 12:20:24
A ve  kdo če obstaja kaj podobnega tudi za Linux??  Zraven VpLIna sem inštaliral prostokodni vremenski program Wview, pa na njem nikakor ne pridem do podatkov. :icon_evil: Verjetno bo potreben programček kot je ta.  ;D


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: alze na 19. Marec 2014, 10:52:52
Zamenjati moram vremenski računalnik z novim na katerem je Windows 8.1 64bit.

Na internetu prebiram, da je problem z virtual com driverji, ker morajo biti podpisani - 25 dolarjev (drugače je potrebno zaganjat windowse v driver test mode).

Zanima me ali ima kdo delujočo kombinacijo Virtual VP in Windows 8 ?


Naslov: Odg: [VODIČ] Zajemanje podatkov s postaje z več programi hkrati
Sporočilo napisal: max na 05. Januar 2016, 21:15:37
Danes zvečer sem imel nekaj problemov, ko sem moral po enem letu resetirati računalnik...
Laufam na win 8, kljub temu pa 32bitna verzija VSPE vseeno laufa na 64bitnem compu, samo tisto kupnine skoz ponuja, ker program pač spozna operacijski sistem.
Torej kupnina za 64bit verzijo se prezre(poklika) in 32bitna verzija normalno dela, ker je free  :D Ja, pa paziti je treba da se naloži 32bitna verzija! :)


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.