ZEVS Forum

Računalništvo => Strojna oprema => Temo je začel: fredek na 13. December 2008, 18:57:30Naslov: GPRS prenos
Sporočilo napisal: fredek na 13. December 2008, 18:57:30
Z leti sem postal malo len, pa se mi ne ljubi po netu iskat najugodnejše kombinacije za GPRS prenos podatkov.

Rabim za prenos podatkov s PC-ja na ZEVS strežnik.


Naslov: Odg: GPRS prenos
Sporočilo napisal: piskec na 13. December 2008, 21:04:52
A za windowseeee?  :icon_kavabanga:


Naslov: Odg: GPRS prenos
Sporočilo napisal: fredek na 13. December 2008, 21:15:12
Za Win-se ja (saj nima veze), hardware.

mobi, pa serial ali usb conection, samo ker mobi, ali keri paket. podatkovni so predragi, ker ne pokuri za naročnino.

Da definiram bolj točno: kateri hardware je trenutno najcenejši (na mobilni strani mislim).


Naslov: Odg: GPRS prenos
Sporočilo napisal: piskec na 13. December 2008, 21:25:55
Ufff, to je pa danes takoooo zamotano. Jaz sem tudi prestar za to zafrkancijo... Zdaj je malo lažje, ker lahko polniš od drugje. Po mojem bi bil kak tamali predplačljiv paket čisto dovolj. Povezave s pcjem so pa spet jajca...

Mislim pa, da delata Štromar in st@jler na tem - skupaj z wlan usmerjevalnikom (asus, wrtg zadeve...) ! To bi znalo biti zelo zanimivo!


Naslov: Odg: GPRS prenos
Sporočilo napisal: st@jler na 13. December 2008, 23:13:18
Najbolj ugodna zadeva je trenutno pri Simobilu, in sicer:

Paket mobilni internet

6 € na mesec za 100MB podatkov
če se vežeš za 2 leti dobiš njihov USB modem za 20€.
To bi tudi mi2 vzela, vendar je težava v tem, da nimajo več modemov. Jaz sem spraševal po telefonu in so mi rekli, da so neke čakalne liste. Ampak v poslovalnici so mi pa lepo povedali, da sploh več ne dodajajo na te liste, ker so se samo večale in da naj pridem naokoli enkrat sredi januarja.

Mobitel ima podobno zadevo, vendar za 8.35€ / mesec in dobiš modem za 29 €. Tukaj moraš še nek enkratni znesek plačati za vklop paketa (11€pa še neki).

Če imaš mogoče kakšen odveč mobitel z bluetoothom, lahko vseeno vzameš en podatkovni paket ter posebej kupiš bluetooth USB, in ti zadeva isto deluje (pač vzameš paket ali pri simobilu ali pri mobitelu).

To je to, kar jaz vem za trenutno ponudbo. Nič pa ne vem o ponudbi Tuš-a ipd, ker itaq ni signala na našem koncu in nebi prišlo v poštev.

edit: šele zdaj sem dobro prebral, da te dejansko ne zanimajo podatkovni paketi :icon_redface: Samo se mi zdi da se ti bolj splača to kakor mobi, ki ga moraš polniti vsake 3 mesce.


Naslov: Odg: GPRS prenos
Sporočilo napisal: TgT na 14. December 2008, 01:02:56
En star  Ericsson telefon ( ne vem kateri točno ) povežeš s PCjem in lahko koristiš GPRS prenos  :icon_wink:


Naslov: Odg: GPRS prenos
Sporočilo napisal: fredek na 14. December 2008, 01:27:16
Pozen sem dans.

Mobi (kolko sem računal) v treh mesecih ne pokuri tolko podatkov, tak da bi (kar se tiče naročnine) to bla še najcenejša varianta (5€ na 3 mesece).

Mam sicer enga sagema, z IR, pa mi je tako IR kor BT malo neziher povezava, tisto kaj mam na Ser je že prestaro (nima gprs).

Boj mislim na kak ta nov telefon, ki se dobi v paketih (kar je po moje še najceneje, ali pa da vzamem kakega pri mobitelu na naročnino  in vtaknem mobi kartico not). PV je en star 400MHZ P2 na Wxp, kar se povezave tiče, ne bi smelo biti problema, na službeno mrežo pa ne upam, ker bi mi verjetno čez kak dan zaprli pipico al pa še kaj hujšega (elektriko pa bom že nekak v nahrbtniku poleg nosil  :icon_haha:)

V glavnem, če je kdo že kaj s temi novimi sprobaval, da ne grem vseh podatkov premlevat in potem na koncu ne bi delalo (mam še sicer mojega starega Qtek2020 samo za to pa mi ga je res škoda (Kupi kdo? - ko nov)).ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.