ZEVS Forum

Računalništvo => Programska oprema => Temo je začel: MaRkUš na 02. December 2008, 13:47:14Naslov: Heavy weather
Sporočilo napisal: MaRkUš na 02. December 2008, 13:47:14
Zanima me, če kdo uporablja Heavy weather review, ker ne vem, kako naštimati, da bi narisalo grafe?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Lluka na 25. December 2008, 08:44:47
Problemi... od kje so le prišli... ne vem. Uglavnem... Heavi weather..program postaje  mi v history data ne beleži podatkov.wswin jih normalno beleži.Pa tudi HW na Weather... mi normalno beleži,medtem ko kliknem data.... mi pa pokaže še od nekaj dni nazaj da končalo "zapisovati)".Sm probal resertirat.....sklopt komp.....itd.... hvala :)

EDIT maverick :  Probal (že včerak ga dal vn pa not... pa kontakte isto vse).... pa če bi bil tud premalo v reži,mi potlej wswin nebi pobiral podatkov.Tko pa mi jih normalno beleži,le hw mi ne daje v arhiv,ampak mi zmrznil 22.12.ob 5h zjutraj...... spet probal z resertiranjem kompjutra.... pa nič od tega....


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Lluka na 26. December 2008, 01:33:36
Temu se reče... Lluka bedak. :)

Kako mi uspelo rešit težavo... po naključju(tko kot vedno). Skratka...šel sem v Opšns,,, kjer je Recording history file.Klikneš RESET in ti začne spravljat v  history1.Potlej ti pa flikne še podatke od zanazaj(kolikor spomina pač ima postaja). Tko da imam podatke do 22.12. do 5h in pa zdej (od 24.12. od 18h do 26.12. do 00.30h-kolikor je pač spomina).wswin je medtem pač belezil normalno dalje(kar pomeni ,da je recording history file zablokiral). Tko v informacijo če bo imel kdo težave s tem.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: seba na 14. Januar 2009, 23:03:43
Zdravo!

Sem čisto nov med vami, zato vas vse skupaj lepo pozdravljam.

Imam postajo WS2300, pred kratkim sem naredil tudi vremensko hišico. Kupil sem program WsWin, o katerem sem prebral že veliko tem na forumu. Zanekrat z njim ni bilo težav. Se še učim, tako da bom s prenosom podatkov na internet še malo počakal.

Pojavila se je težava v programu Heawy Weather, zato prosim za pomoč. Zanima me, koliko internega spomina ima vremenska postaja (konzola). Ponoči izklopim pc nekje ob 00.00, history record imam nastavljen na 1 min in ko zjutraj vklopim pc nekje ob 5.30, mi prenese podatke iz konzole nekje za samo tri ure nazaj od vklopa. Ostala razlika, se pravi nekje 2.5 ure, pa manjka. Naredil sem tudi preizkus in sem history record nastavil na 2 min, podatki so bili ob istem izklopu in vklopu pc-ja celotno preneseni. Iz tega sklepam, da ima konzola premalo spomina za beleženje 1-min podatkov, tekom noči, ko je pc izklopljen.

Ali ima kdo kak predlog, komentar glede na mojo teorijo?

Lep pozdrav!

Seba


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: polo na 14. Januar 2009, 23:12:20
Pozdravljen na forumu  :wavey:

Tvoja teorija popolnoma drži.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: seba na 14. Januar 2009, 23:28:25
No, tega sem se bal... torej je edina rešitev na min. 2 min ali pa pc non-stop vklopljen...  :icon_neutral:

Kar se tiče temperature in vlage, bi še šlo, motijo me samo podatki o jakosti vetra, ki so namreč na 2 min precej pomanjkljivi...

No, očitno se bom moral sprijazniti...  ::)


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Ciril na 15. Januar 2009, 09:25:29
WS2300 si "zapomne" zadnjih 175 nizov podatkov, se pravi če imaš na 1 minuto je to 175 minut, če imaš na dve minuti 350 minut...

LP ciril


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: MaRkUš na 16. Januar 2009, 18:16:44
Ko sem kupil postajo, sem dobil zraven še Cd s programom Heawy Weather pa še nekaj programov je kot so
Weather publisher Software in pa Weather Review Software.
Zanime me, ali  kateri od teh programov riše grafe???

Hvala za odgovor


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: MaRkUš na 16. Januar 2009, 18:54:34
Ja pa jih in to Heawy Weather Review, sem sedajle nekaj pogruntal, samo se še kar ukvarjam s tem.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Lluka na 22. Januar 2009, 22:37:37
Lluka v težavah.
 Heavy weather mi ga biksa.(al pa jaz). Nekaj dni nazaj opazil da mi postaja zapisuje napačen čas(beleženo na HW in wswinu napačen čas(+4h).Bil pač v službi in kličem domov da mi popravijo uro. Hja... namest popravt ure mi naštelajo časovne pase +4. Huh... ok .. delalo do danes dopoldne,ko sem hotel pobrati podatke zadnjih 24ur dol na HW.Dokler mi ni HW prepoznal ure na kompjuteru,mi je normalno loudalo podatke iz postaje,ko pa je zaznalo +4, časovne pase,mi je namesto kazalo 12h(poudne)....mi kaže uro 16(4 popoldne).Nakar hotel dal history dat nov,mi je spet izpisalo do 16h(čeprav je bila ura 12).Potlej mi tudi HW ni ispisaval podatkov,ker je pač čakal  16-to uro, da začne beležit naprej.Sem probal spremenit nazaj časovne pasove na +1,pa tud nič,tko da sem na koncu moral psotajo komplet resertirat(tovarniške nastavitve),sedaj mi postaja normalno beleži naprej.Sedaj pa.... kje je možnost spremeniti v history .dat čas. Da bi namesto recimo...14.30 spremenil v 10.30(in tko za vseh 5 ur podatkov zamika +4) In pa tudi s čim...naj odprem program history.DAT.Je kakšen program ,ki bi to odprl? wswin-a še nisem odpiral,ker bi mi potem prenesel podatke tudi tiste z zamikom,kjer bi mi potem manjkalo za 5 ur podatkov. Huh...zakomplicirano? Če ima kdo nasvet,rešitev? Ali pa če smem s tem uprašanjem(pa mogoče še s kterim drugim)zamorit v soboto? :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Upam da neb bil  :icon_kavabanga:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: march na 22. Januar 2009, 22:53:53
Torej zadeva ni tragična. Občasno se pač na postajah Ws 2300 zgodi, da se čas (ali tudi datum ) prestavi samodejno, običajno kadar je računalnik ugasnjen.
Zadevo rešiš takole:
Podatke, ki si jih dobil v Heavy weather (tudi tiste z zamikom ure) poberi z Wswin-om; normalno zaženeš WSwin; podatke ti bo vneslo v graf (bazo Wswin-a) pač glede na  čas, ki je zapisan v HW. Potem pa greš v Wswin in klikneš File>Exporting>Export month file in ti izvozi mesečni fajl v .csv datoteko, ki jo odpreš v Excelu. V tej datoteki popraviš uro in ustrezne vrstice zložiš, da bo ura štimala. Potem samo ta fajl uvoziš (File>Import weather data) nazaj v Wswin in zadeva je urejena.

Upam, da sem kaj pomagal.

Lp, March


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Lluka na 25. Januar 2009, 08:24:06
Eko... od Gradiščana dobil nasvet,zakaj se ura spreminja. Nad uro (čas),je napis DCF.In zaradi tega malega vragca,se mi ura spreminja. Sm probaval s klikanjem itd...ampak tega napisa"DCF" ne morem ugasnit oz da se mi zbriše iz ekrana. Tko da danes ponoči se mi je še 1x prestavila ura za 1h nazaj. grrrrrrrrrrrrrr Imel mogoče kdo s tem bleme... in jih kako rešil? Nasvet?  ;D


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: march na 25. Januar 2009, 09:37:50
Katero postajo pa imaš? Če imaš WS 2300 to ni mogoče izklopit in potem občasno takšne težave. Ravno včeraj se mi je to zgodilo na VP Laško-Lahomšek (ura za dve uri nazaj). Tako sem na konzoli uro prestavil naprej na dve uri.
Zadevo z WSwin-om pa rešuješ kot sem že napisal v predhodnem mojem postu.

Lp, March


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: seba na 02. Februar 2009, 22:10:43
Zopet ena čudna opažanja. 
Opozil sem, da ko na comp. vklopim heavy weather se notranja temperatura na konzoli dvigne za cca 0.8 stopinje, ko pa izklopim program pa zopet pade.
Kot da bi com port od znotraj po kablu grel konzolo.

A je še kdo opazil kaj takega???

Se bojim, da je to nerešljiv problem. :icon_cry: :icon_cry:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Pihe na 02. Februar 2009, 22:16:52
Saj vem,da bom zdaj spet reskiral grde poglede in mogoče še kaj: Ampak! Za božjo voljo vrzi ta cenena kitajska jajca v smeti in prišparaj za eno pošteno vremensko postajo.Ker ga ne boš imel miru in bo skozi kaj sfalilo. :icon_arrow:
Oprosti, da sem to napisal, ampak tako je.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: seba na 02. Februar 2009, 22:31:34
Ja resnica!!! Žal...
Ampak jaz in verjetno še marsikdo, ki imamo pač svojo prvo malo bolj resno vremensko postajo, se moramo za začetek truditi s temi jajci... pa saj bo bolje...
če ne drugje, pa ko bom šel na  :beerchug:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: polo na 02. Februar 2009, 23:05:50
Najprej se naučite osnove računalništva in spoznavanje pripadajoče programske opreme za VP,šele potem pa lahko komentirate "ta kitajska jajca"
Pa brez zamere, če sem koga užalil ;)


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Pihe na 02. Februar 2009, 23:19:32
Najprej se naučite osnove računalništva in spoznavanje pripadajoče programske opreme za VP,šele potem pa lahko komentirate "ta kitajska jajca"
Pa brez zamere, če sem koga užalil ;)

Nisi me užalil.In še milijonkrat bom ponovil to: WS2300 so navadna poceni kitajska jajca! :banghead:
In že stotič bom napisal, da je polovica tehničnega dela tega foruma popisanega samo s težavami, ki jih imajo lastniki teh postaj.Pa ne samo tega foruma,temveč tudi forumov drugje.
Postaja ELV(ki je bila predhodnica La Crossovih WS) je bila izdelana v Nemčiji in dokaz za dober izdelek je pri našem nekdanjem članu @Urši.Ko pa so Američani po želji za zaslužkom in v skladu z novo svetovno "modo"(ko želi vsak od nas bit vremenoslovec najmanj Pečenkovega kova) licenčno proizvodnjo prenesli v poševnooke dežele, je kvaliteta teh postaj padla pod zame sprejemljiv nivo in minimum.
In zato še enkrat: WS 2300 in izpeljanke so poceni kitajska jajca! Napišem še enkrat? :icon_haha:
Pričakujem pa tudi, da se na to temo oglasi tisti naš član, ki je prehodil vso pot od WS2300 do Vaisale in je tudi izvajal testne meritve s temi postajami.Pa naj pove svoje mnenje.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: polo na 02. Februar 2009, 23:42:55
Kakor koli že, vsak ima svoje mnenje.Po mojih izkušnjah so v največ primreih za nedelovanje postaje krivi sami lastniki postaj. Nisem samo eno postajo spravil na net...jih je kar nekaj in vem kje tičijo problemi  :shrug:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: markokorosec.net na 03. Februar 2009, 00:07:02
Se strinjam z obema. Tako s tem, da so take cenene postaje pač kitajska jajca. Jebat ga, tako je. Kot tudi s tem, da si večino težav dela vsak sam. To bo moral tudi @Pihe malce priznat, ker ima tudi on včasih težave z Davisko in prikazi, pa ga noben ne sili v to. A je tako Pihe? Pa nimaš cenenih kitajskih jajc ;D Mogoče imam jst srečo s temi igračami, a resnejših težav nimam, če pa že, potem vidim, da sm sam kriv, ker sm šel kaj preveč eksperimentirat.

Najbrž je @Pihe mene mislil kot tistega, ki je probal že vse od kitajskih jajc, do Daviske in VAISALE... ja, probal sem že WS2300, WS2305, WS3600, WMR928N, Davis VP2 Plus in po novem imam tudi VAISALA WXT520... in kakšen je zaključek? Kot vedno pri večini stvari! Malo denarja, malo muzike. O kitajskih ropotuljicah ne bom zgubljal besed, kar je pod WMR, ni niti za omenjat. Napake so katastrofalne in podatki neuporabni, zavajajoči in še kaj! WMR je že bolj solidna, a ima svoje greške in slabotne intervale. Daviska je super za svojo ceno in zmogljivost in je za amaterje več kot odlična. WXT520 je pa že profi postaja, ki pa ima tudi svoje problemčke, a jo obožujem zaradi ultrazvočnega senzorja za veter.

Gredo tudi meni nekateri že veselo na jebalno orodje s temi ponavljajočimi težavami, a sami so si večina krivi; razlog je ali v cenenih kitajskih jajcih, ali pa v njih samih; njih nerodnosti, neznanju oz. nepoznavanju stvari ali kaj drugega. Že neštetokrat so bile tako ponudbe kot dobronamerni nasveti, našparajte malo več drobiža za kvalitetnejšo postajo, pa običajno priletijo spet opazke kaj nekdo nekaj sili, pa da nimajo denarja vsi, itd. Jah saj je povsod tako.

Najbolj so mi potem smešni nekateri, ki sem drkajo en druzga v analizi, da kako ima en nekaj desetink nižjo temp kot drugi, da bo zato tam prej sneg ali karkoli... pa matr božjo, sej ne vem al bi se smejal al zjokal... še dobro da cenena kitajska jajca sploh zmorejo ločiti poletje od zime s svojo natančnostjo...


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Pihe na 03. Februar 2009, 00:35:50
Ups.Neki ne bo držalo.Meni Daviska brezhibno prede že eno leto in pol.Problem sem jaz, ki preveč eksperimentiram s softverom. :icon_redface:
Samo tega ni kriva postaja ampak moje resnično ne dovolj dobro poznavanje računalništva.Jebhat ga.Imam pač svoja leta. :icon_redface: :shrug:
Se posipam z eno kiblo frišnega snega.
Ampak kljub temu ugotavljam, da se lastniki davisk niti slučajno ne pojavljajo toliko s svojimi težavami tu(spet povprečje kvarim jaz, ampak seveda zaradi eksperimentiranja s softveri in ne zaradi postaje same!). Če posplošim, za cca 10 lastnikov forumaških davisk skorajda ne vemo(razen ob nakupu), za tiste,ki imajo WS2300 pa skoraj vsak dan kako novo "presenečenje".
In se opravičujem, da sem zapacal to temo.Fant ni nič bližje odgovoru svoje težave. :icon_redface: :(


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Ciril na 03. Februar 2009, 07:46:15
Ampak kljub temu ugotavljam, da se lastniki davisk niti slučajno ne pojavljajo toliko s svojimi težavami tu(spet povprečje kvarim jaz, ampak seveda zaradi eksperimentiranja s softveri in ne zaradi postaje same!). Če posplošim, za cca 10 lastnikov forumaških davisk skorajda ne vemo(razen ob nakupu), za tiste,ki imajo WS2300 pa skoraj vsak dan kako novo "presenečenje".

Hm, mogoče pa je to tudi zato, ker ste se že marsikaj naučili na cenenih kitajskih jajcih (a je kdo začel z Davisko?).

Se pa strinjam z Maretom, bi pa rekel, da zame tudi WMR postaje spadajo v isti koš z WS2300, WS3600 in izpeljankami. Ima preveč "butastih" napak...

LP Ciril


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Pihe na 03. Februar 2009, 08:48:41
Ciril prjatu.Povej mi en pameten vzrok zakaj, bi se moral učit na nekih napakah, ki z vremenom nimajo nobene zveze? Jaz nisem računalničar, nikoli ne bom in me zanima samo pravilen zajem podatkov vremena.Zato hočem za vsak evro,ki ga namenim za ta svoj hobi, dobit tudi maksimalno možno kvaliteto. :shrug:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Ciril na 03. Februar 2009, 09:02:59
Pihe prjatu. Saj ti ne nasprotujem, se strinjam s teboj, da je Davis tisti minimum, pri katerem se lahko pogovarjamo o relativno točnih podatkih.

Hotel sem samo izpostaviti tole: če bi bila Davis tvoja prva vremenska postaja, ki bi jo imel, bi zagotovo na forumu sledila vprašanje v smislu: ne vem, zakaj, kako,... (še pomnite tovariši: WS3600 in tvojih vprašanj  :icon_kavabanga:) Tako pa si že stari prekaljeni vremensko-računalniški maher, ki nam v upanju na dosegu nove kvalitete podajaš obupne nepregledne WD grafe (daj prosim WSwinu še eno možnost  :icon_arrow:).

LP Ciril

PS malo smetimo tole temo, samo kaj ko Pihe provocira


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: joze na 03. Februar 2009, 15:23:28
po novem imam tudi VAISALA WXT520

skywarn, ko boš imel kaj časa bi lahko kaj več povedal o VAISALI.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: RajkoRajko na 03. Februar 2009, 21:37:33
 Predvsem je problem pri samih lastnikih v.postaj ,ki nonstop šarijo po programu potem pa vpijejo.Sem na spletu že skoraj 2 leti,pa se ne spomnim kdaj sem postavil kakšno vprašanje.Meni je pomagal spraviti zadevo na splet "Roba", za kar sem mu še danes hvaležen.Če bo najbližji skočil fantu na pomoč sem prepričan(upam),da ne bo toliko nepotrebnega pisanja po forumu.Sem med kategorijo neračunalničarjev,pa se vedno potrudim sam raziskat kaj je narobe.Glede v.postaj pač vsakdo ve kaj mu je dosegljivo,vi boste pač morali postaviti merila in ostalo šaro odstranit(tudi mojo).Ker razpolagam z več napravami in primerljivimi instrumenti (profi) z vami nimam namena polemizirati !!!!!!

 L.pozdrav iz Ruš
 


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: aco47 na 10. December 2009, 12:57:33
Rad bi odprl History.dat. Zanima me, če je komu to že uspelo s katerim od programov v MSOfficu.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: selicmiha na 18. Januar 2010, 21:53:48
Lep pozdrav ali mogoče kdo pozna kakšen ftp server (free), saj bi preko weather publisher dajev podatki gor, stari strežnik ne dela več (l4rge.com), hvala za pomoč.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: matic na 19. Januar 2010, 10:26:19
skywarn, ko boš imel kaj časa bi lahko kaj več povedal o VAISALI.

Nisem ravno skywarn, sem pa poiskal nekaj o tej VP in je zelo zanimiva, predvsem merjenje jakosti vetra s pomočjo ultra-zvočne tehnologije in pa majhnostjo celega sistem. Ni pa ravno majhna cena  :icon_eek: za samo postajo, plus še dodatki in software pa smo tam  :icon_rolleyes: :icon_question:.
Kaj več pa upam da bo skywarn povedal.

Vaisala WXT520 Multi-Parameter Weather Sensor (http://www.fondriest.com/products/vaisala_wxt510.htm)

Stran proizvajalca (http://www.vaisala.com/instruments/products/weathermultisensor.html) ---> vsi podatki in dokumentacija

lp,

Matic


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: joze na 19. Januar 2010, 10:41:27
Cena, da te vse mine. :icon_exclaim: :icon_haha:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: matic na 19. Januar 2010, 10:53:13
Ja najprej sem pregledal dokumentacijo, kaj vse nudi oz. meri itd... potem pa se spravim iskat ceno, pa sproti nekje zasledim programček za postajo in je bila cena za licenco na 1 računalnik mislim da 295$  :icon_exclaim: in si rečem "mogoče je pa to s postajo"  :icon_mrgreen:. Potem pa končno pridem do cene  :icon_lol: :icon_lol:. Malo je divje tole ja...


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: gradiščan na 19. Januar 2010, 14:56:24
Take postaje si lahko privošči samo DARS na račun davkoplačevalcev  :banghead:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: selicmiha na 19. Januar 2010, 17:55:07
Se bomo na avtocestah ustavljali in jim pobrali to :)


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Domček na 15. Avgust 2010, 13:29:29
Zanima me kaj moram naredit, da mi bo wswin pobiral podatke iz Heavy Weatherja v realnem času.  ???


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: polo na 15. Avgust 2010, 13:48:43
Zanima me kaj moram naredit, da mi bo wswin pobiral podatke iz Heavy Weatherja v realnem času.  ???

Nastaviš ga na 1 minuto.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Domček na 15. Avgust 2010, 16:08:46
Sem nastavil na 1 minuto in še enkrat zagnal, pa ni nobene razlike. V Heavy Weather piše za history.dat, da so podatki shranjeni od 14.8.10 (18:53) do 15.8.10 (08:52). Wswin je zato pobral samo do 08:52. Se pa podatki na Heavy Weatherju osvežujejo, samo se očitno ne zapisujejo v history.dat.  :shrug:  :icon_question:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: polo na 15. Avgust 2010, 16:34:37
Imaš kupljen Wswin ali?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Domček na 15. Avgust 2010, 16:37:44
Imaš kupljen Wswin ali?

Da, kupljen. Danes mi je Werner poslal geslo.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: wisky na 15. Avgust 2010, 21:25:17
Domče, pozdravljen!
Ali mi lahko zaupaš. kakšno postajo imaš?
Lp Wisky


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Domček na 15. Avgust 2010, 23:22:04
Domče, pozdravljen!
Ali mi lahko zaupaš. kakšno postajo imaš?
Lp Wisky

WS2350  :icon_wink:

LP :wavey:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: wisky na 17. Avgust 2010, 21:52:44
Potem pa bi zadeva morala se porihtat, bom povprašal malo prijatelja, ki je računalnoiško bolj podkovan.
Lp Boris


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Domček na 17. Avgust 2010, 22:05:04
Potem pa bi zadeva morala se porihtat, bom povprašal malo prijatelja, ki je računalnoiško bolj podkovan.
Lp Boris

Se je zadeva že porihtala. Problem je bil, ker sem postajo resetiral in pozabil nastavit uro. :icon_redface:   :icon_cry:

@wisky, hvala za tvoj trud.  :icon_smile:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: wisky na 18. Avgust 2010, 21:33:57
Super, Domček!
Samo, da si problem rešil.
Lp Wisky


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: MIHAJLO 86 na 21. Oktober 2010, 21:33:42
imam vremensko postajo ws2350 in bi rad spravil podatke na računalnik.  Inštaleral sem program Hevay weather priključil postajo in računanik a računalnik ne dobi podatkov ali je možno da program ne dela ker imam  na računalniku windows 7 ?

na forumu je o tem programu(hevay weather) napsianega bolj malo zato me zanima če je program sploh uporabn ali je bolje kupiti program Ws win.Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Ekolog na 21. Oktober 2010, 21:48:48
Preveri comport, zadaj na računalniku sta 2 vhoda za rs232 kabel, pri meni je tako, da če vklopim kabel v drug vhod, se podatki ne prenesejo s postaje v HW, na drugem vhodu mi pa dela bp.

Če imaš postajo tipa WS moraš imeti HW, zato ker tovrstne postaje nimajo možnosti direktnega pošiljanja podatkov v program WsWin, tako kot je to pri WMR in Davis postajah :icon_arrow:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: gregach na 21. Oktober 2010, 21:58:43
Pa z windows 7 dela, preverjeno.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: wisky na 22. Oktober 2010, 09:04:53
@mihajlo 86, pozdravljen!
HW, na primer verzija 1.5 dela 100% v windovs 7. Mogoče je problem v tem, da nimaš kabla pravilno priklopljenega na pravi port na zadnji strani računalnika. Kar se tiče branja datoteke history.dat, je pa lahko težava med HW in wswin. Pomembno je, da ob istalaciji wswin-a npr. verzija V.2.96.1, da definiraš pravilno pot, kje se nahaja datoteka history.dat. Poskusi namestiti najnovejšo verzijo HW, pa zadeva mora 100% funkcionirati.Seveda, ne pozabi na originalno-plačljivo verzijo wswin.
Lp Wisky  :smash:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: polo na 22. Oktober 2010, 09:11:17
@MIHAJLO 86

A imaš to priklopljeno preko USB-ja ali na RS232?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: MIHAJLO 86 na 22. Oktober 2010, 15:32:10
Sem že ugotovil težavo. Z pretvornikom na USB mi ne dela(nevem zakaj ???), če pa vključim RS232 direktno v računalnik dela.
Prej sem imel vključeno na prenosniku, zato nisem mogel direktno vključiti RS232 ker tega vhoda nima... Sedaj sm pa vključil na namizni računalnik in dela.
Hvala za pomoč.  :clap: :D


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: gandalf na 22. Oktober 2010, 22:21:20
Da ne bom odpiral nove teme bom kr tu vprašal. In sicer opazil sem da Heavy Weather zapiše višjo vrednost in to max. sunek danes ob 13:59h 24.1 km/h. Weather display je zabeležil ob 12:03 16,7 km/h in pa WUHU zabeležil 16,7 km/h.
Zakaj so take razlike in kdo prav kaže?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: polo na 22. Oktober 2010, 22:30:21
Več programov več problemov...
Na konzoli ti ziher kaže pravilno.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: gandalf na 22. Oktober 2010, 22:33:12
Ja to imaš prav!  :clap: Potem bo treba mal v programu zadevo nastavit!Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Astra na 23. Oktober 2010, 06:45:04
Jest mam gor že vseh pet let isto verzijo WSWin in Heavyweather. Do sedaj sem na Vrhniki izgubil samo 24 ur podatkov zaradi različnih "mini" izpadov. V Komendi pa mislim da sem izgubil ravno tako slabih 24 ur v treh letih. Ne uporabljati preveč programov, strežnik za VP naj bo namenjen če se le da le spremljanju vremena brez dodatne "navlake".

V programu je morda kakšen konverzijski faktor za veter, čeprav dvomim, da je v osnovnih nastavitvah napačna vrednost. Aja, na konzoli preveri če ti kaže hitrost v KM/h ali kakšni drugi enoti ...  ;)


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: gregach na 11. Julij 2011, 18:56:31
Med nevihto sem imel vremenski PC ugašnjen. Ko pa sem ga prižgal je History.dat začel beležit podatke znova, od tistega trenutka.Zdaj pa ne vem če se mi je zafilal history, saj je bilo že okoli 300.000 shranjenih fajlov. Pa stari podatki tako ali tako ostanejo v wswinu, ne?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: jkocki na 11. Julij 2011, 20:02:54
Jaz sem jih imel okrog 700.000 in je še kar laufalo


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: kekec46 na 03. Februar 2012, 10:48:01
Ravokar ugotovil ... Heavy Weather in WS2300, ne spustista windchilla pod -30°C  :(
medtem ko Wswin normalno zabeleži pod -30°C  :buttrock:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: primko na 19. Maj 2012, 08:56:17
Zakaj mi v programu pod zgodovino vsako uro kaže 730,3mm padavin, če pa jih vremenska postaja ne beleži, ker jih ni?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 10. December 2012, 19:55:26
Heavy Weather mi lepo prikazuje podatke iz vremenske postaje WS 3600, vendar jih noče beležiti v history.dat.
Sem malo pobrskal in sem videl, da je precej ljudi imelo podoben problem, vendar nisem prišel do ugotovitve kako rešiti problem.

Hvala za pomoč.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 10. December 2012, 20:59:41

Preveri datum na konzoli, včasih rado preskoči za kako leto gor/dol.


Datum na konzoli je vredu nastavljen.

Citiraj
Če je to ok, potem zbriši v HV- ju vse fajle history. dat in naredi novo.

Še vedno nič ...

Citiraj
Podatki so ti itak shranjeni v Wswinu v mapi html.

Postajo sem vbistvu komaj včeraj povezal v HV, tako da podatki še nikoli niso bili zajeti v WSwinu.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 10. December 2012, 22:14:59
ja kaj pol, ti HV kaže podatke ali ne?
stran, kjer vidiš vse aktualne podatke, tem.vlago, veter itd.., se to spreminja in če se na koliko časa?

Da to se redno spreminja... na približno 2 minuti, ampak se podatki nikamor ne beležijo.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 10. December 2012, 22:29:28
Če se podatki osvežujejo na 2 min. imaš brezžično povezavo, kaj ne?
Koliko imaš teh history.dat?
1,2,3?

Ja, imam brezžično povezavo.
Datoteka history.dat pa je samo ena (prazna).


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 12. December 2012, 07:59:13
Še vedno nič ...

http://shrani.si/f/33/yA/DovaWGA/hv1.png (http://shrani.si/f/33/yA/DovaWGA/hv1.png)
http://shrani.si/f/38/o1/4JoGKw2a/hv2.png (http://shrani.si/f/38/o1/4JoGKw2a/hv2.png)
http://shrani.si/f/32/wT/1B6QeBQi/hv3.png (http://shrani.si/f/32/wT/1B6QeBQi/hv3.png)


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Lluka na 12. December 2012, 12:43:16
Zanimivo je, da Imaš Recording Time in pa History File zatemnjeno  ???
Si sploh lahko tam kaj spreminjal  ???

Še enkrat naredi to, kar sem napisal zgoraj.
Preden na novo naložiš pojdi v mapo Program Files in se prepričaj, da  mape od HW-ja ni več.
Da boš pa še bolj ziher pa pojdi   START, PROGRAMI, ISKANJE PO VSEH DATOTEKAH IN VTIPKAŠ Heavyweather in pritisneš išči. O tem kar si vtipkal ti ne sme izpisat nič. Potem je ok.
Potem ponovno naloži program.

Pa še to! Miljonkrat sem že napisal...
VP naj ima svoj računalnik in ne ostale druge krame na disku. Vem iz izkušenj.

mogoče je treba kliknit drug COM ?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 12. December 2012, 12:48:31
Polo, vse to sem že naredil, tudi na drugem računalniku pa še vedno ne beleži.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 12. December 2012, 21:41:14
Nič novega  :icon_exclaim:

Še vedno ne beleži  :banghead:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: zelva na 12. December 2012, 23:11:50
Nedavno sem svojo staro ws3600 poskusil po večletnem spanju v škatli na podstrehi priklopiti. Seveda danes noben pc, ki je pri hiši nima več COM  porta, zato sem uporabil USB adapter. Zgodilo se mi je to kot tebi. Trenutne podatke je prejel - a nekaj ni bilo OK - enako posivena polja za recordnig interval kot pri tebi in ne . Nisem se poglabljal ali je pokvarjena postaja ali je problem v USB adapterju, saj sem kupil novo postajo - sem pa imel občutek da povazava med WS3600 in PC ni bila OK vzpostavljena.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 15. December 2012, 19:02:29
Skoraj sem že odkril napako...

Očitno je napaka v komunikaciji med PC in konzolo.
Uporabljam USB povezavo z kablom RS 232 in program potrebuje okoli 30 sekund da sploh pobere podatke iz postaje (podatkov potem ne zabeleži v history.dat)
Danes sem postajo priklopil na stari računalnik, ki omogoča direktno povezavo konzole preko serial port-a. In kaj se je zgodilo? Program je podatke iz konzole pobral v 3 sekundah in jih tudi za nazaj zabeležil v history.dat.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 15. December 2012, 19:48:04
Probal sem na 3 računalnikih.

1. Win 7 / Kabel RS 232 / Prebere podatke - po 30 sekundah / Ne zapisuje v history.dat
2. Win XP 2002 / Kabel RS 232 / Prebere podatke - po 30 sekundah / Ne zapisuje v history.dat
3. Win XP 2002 / Serial Port / Prebere podatke - 3 sekudne / Zapisuje v histroy.dat


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: gradiščan na 16. December 2012, 09:42:25
Probal sem na 3 računalnikih.

1. Win 7 / Kabel RS 232 / Prebere podatke - po 30 sekundah / Ne zapisuje v history.dat
2. Win XP 2002 / Kabel RS 232 / Prebere podatke - po 30 sekundah / Ne zapisuje v history.dat
3. Win XP 2002 / Serial Port / Prebere podatke - 3 sekudne / Zapisuje v histroy.dat

Iz tega kar si napisal tu je problem očitno v kablu RS 232...


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 16. December 2012, 10:54:34
Tudi jaz mislim tako in nevem zakaj bi bila pomembna zdaj tista osenčena ali neosenčena polja ...


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: max na 16. December 2012, 12:57:31
Tudi jaz mislim tako in nevem zakaj bi bila pomembna zdaj tista osenčena ali neosenčena polja ...

Kar tako brez veze tudi niso tam.....preberi priložena navodila, ali pa klikni ti i (info) na vrhu in poišči zakaj?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Mraz na 16. December 2012, 19:01:35
Dal sem ti mojo GSM številko, da bi lažje ugotovila problem, pa nič...

Nevem, po mojem bi lažje rešila problem, če bi se ti povezal na moj računalnik...

Sicer pa je skoraj 100% da je napaka v komunikaciji.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Lluka na 19. Februar 2013, 22:14:43
je komu mogoče poznana napaka

(http://shrani.si/f/C/as/3BlcHm72/napaka.jpg)


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Trocki na 01. April 2015, 15:38:26
Težave na vidiku. Nabavil sem nov comp, ki pa seveda nima serial porta (RS-232). Imam pa postajo WS 3650, ki sem jo imel na starem računalniku bp povezano z kablom.
Nabavil sem USB-to-Serial Converter.

(http://shrani.si/f/21/Tz/K9SsI9m/1/uc232a-usb-converters-ol.jpg)

Naložil gonilnike, nastavil na COM1 v nastavitvah in priklopil na vp.

(http://shrani.si/f/2I/oa/3PUuRid5/2/error1.jpg)

Ko poženem HeavyWeather 3600 Pro, pa dobim tale error oz. mi sploh ne zazna postaje.

(http://shrani.si/f/3o/uE/1W4rWEHF/1/error.jpg)

Bi kdo vedel v čem je težava?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: gradiščan na 01. April 2015, 16:05:10
Tale bo imel kakšen drugi com..... Pri meni npr. je com5. Poglej malček okoli tega.


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Trocki na 01. April 2015, 16:14:27
Katerikoli COM nastavim je ista zgodba. Upam da ni pokvarjen converter.  :shrug:


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: brežičan na 02. April 2015, 11:33:33
Kateri OS uporabljaš?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Trocki na 02. April 2015, 11:38:52
Windows 8.1. Na prejšnjem compu pa sem imel sedmico in je delalo bp.
Ima mogoče program HeavyWeather težave z delovanjem na 8.1?


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: brežičan na 02. April 2015, 16:45:06
XP naloži pa bo skoraj ziher delovalo.(preverjeno)


Naslov: Odg: Heavy weather
Sporočilo napisal: Lluka na 18. Avgust 2019, 11:16:10
pozdravljeni.

nič spreminjal, nič tikal.....

postaja in računalnik se vidita in komunicirata... podatkov pa ne shranjuje. Včeraj mi je kako ne vem uspelo nekako da je sprejemalo podatke na računalnik oz na HW arhiv... potem pa spet mrk shranjevanja podatkov. Sprobal od resetiranja postaje, računalnika..... huh...................


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.