ZEVS Forum

Vreme => Splošno => Temo je začel: Neurje na 04. Julij 2008, 16:42:12Naslov: Neurja, nevihte in podobne ujme po slovenskih krajih
Sporočilo napisal: Neurje na 04. Julij 2008, 16:42:12
Pa začnimo z današnjim dnem.

Toča klestila v Brežicah
Brežice/Radlje ob Dravi/Semič/Šentilj, 04.07.2008, 17:28 | M.K.
Nad nekaterimi deli Slovenije so se razbesnele nevihte. V občini Brežice je klestila toča, v Semiču je zalivala meteorna voda.


Nebo se je najprej razbesnelo nad kraji v občini Brežice. Najhuje je bilo okoli pol druge ure popoldne v Borštu in Koritnem, kjer je padala toča. Škoda zaenkrat še ni ocenjena.


Nekaj po pol četrti uri uri popoldne so morali v Radljah ob Dravi posredovati tamkajšnji gasilci. Na Mariborski cesti so očistili zamašen kanalizacijski jašek in tako preprečili zalivanje bližnje trgovine. Prav tako nekaj po pol četrti so posredovali gasilci v Zgornji Velki, kjer je prišlo do vdora ceste nad hišo, ki sicer ni bila ogrožena. Gasilci so utrdili bankino in zavarovali poškodovani del ceste.


 
V Beli Krajini je padala toča v velikosti oreha. (Foto: Uprava za zaščito in reševanje)
Nevihta pa se je ob 16.37 razbesnela nad Semičem in okolico. Meteorna voda je na Taborski ulici zalila klet stanovanjskega bloka. Gasilci so vodo prečrpali. Padala je tudi toča v velikosti oreha. Zaradi nevihte je bila nekaj časa motena oskrba z električno energijo.

Padavine se zdaj pomikajo proti jugovzhodu in severovzhodu Slovenije. Sicer meteorologi za popoldne in zvečer napovedujejo delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, možna bodo tudi krajevna neurja. Jutri bo večinoma sončno. Popoldne lahko v gorah nastane še kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, najvišje dnevne od 26 do 31 stopinj Celzija. V nedeljo dopoldne bo večinoma sončno. Čez dan se bo oblačnost povečala in popoldne bodo na zahodu že krajevne nevihte. V ponedeljek bo na vzhodu še sončno, drugod spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Pihal bo jugozahodnik.

Edit by Župmart:
Drugič navedi vir od kje si kopiral in če že navajaš avtorja fotografije bi se spodobilo, da vsaj vidimo fotke!


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.