ZEVS Forum

Tehnika => Vremenske postaje => Temo je začel: mzdk78 na 27. April 2008, 08:06:26



Naslov: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: mzdk78 na 27. April 2008, 08:06:26
Po dobre pol leta delovanja te postaje bi rad zbrane podatke tudi obdelal in jih grafično prikazal! Kako to narediti; v okviru priloženega programa Heavy Weather ( tu nikakor ne uspem) ali kakšnega drugega?


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: Pihe na 01. Maj 2008, 17:34:01
Vidim, da ti noben ni odgovoril. :icon_arrow:
Za rešitev tvojega problema obstaja program WsWin s kopico vseh možnih funkcij, ki jih ponuja.
http://www.pc-wetterstation.de/

Korajžno naprej!


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: mzdk78 na 30. Junij 2008, 19:21:30
Vidim, da ti noben ni odgovoril. :icon_arrow:
Za rešitev tvojega problema obstaja program WsWin s kopico vseh možnih funkcij, ki jih ponuja.
http://www.pc-wetterstation.de/

Korajžno naprej!

Kupil sem ta program, pa sem očitno precej netalentiran:Wswin za WS 3600 deluje preko interface-a! Nikakor mi ne uspe, da se po zagonu heavy weatherja in WS win-a ta dva sinhronizirata: doslej sem jih ročno tako, da sem pognal Converting weather data, od včeraj dalje pa to n gre več!! Kaj mi je storiti, da bi ta interface deloval (vsaj ročno, če ne že avtomatsko)!??


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: Ciril na 30. Junij 2008, 21:56:04
Če prav razumem, ti niti enkrat Wswin ni bral podatkov s HW v "živo"? Preveri, če imaš nastavljeno pravilno pot do datoteke .dat, ki jo tvori HW. Boš moral malo več napisati, kakšne nastavitve si uporabil...

LP Ciril


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: mzdk78 na 02. Julij 2008, 19:03:24
Če prav razumem, ti niti enkrat Wswin ni bral podatkov s HW v "živo"? Preveri, če imaš nastavljeno pravilno pot do datoteke .dat, ki jo tvori HW. Boš moral malo več napisati, kakšne nastavitve si uporabil...

LP Ciril
Ali vas je mogoče kontaktirati po telefonu; zdi se mi, da bi tako najlaže rešil problem??


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: max na 03. Julij 2008, 15:05:24
@mzdk78, zvečer, ko pridem iz službe, bom pogledal na liste, ki jih imam za nastavitve.
Bilo je pa enkrat že objavljeno na forumu v PDF formatu. Sam sem že včeraj iskal, pa ne najdem nikjer.

@vreme-Rajko, se kaj spomniš, meni se zdi da si enkrat objavil te nastavitve, da bi imeli vsi enako(za WsWin mislim)-ne najdem več na forumu  :shrug:


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: Vreme na 03. Julij 2008, 15:55:04
Tukaj so:

http://zevs.si/wswinhelp/


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: max na 03. Julij 2008, 16:24:16
Tukaj so:

http://zevs.si/wswinhelp/

Hvala, točno to sem mislil :icon_wink:

@mzdk78, tole si dobro nastavi pa bo :icon_smile:
Mislim, da je tvoj problem že takoj na prvi strani, drugi screen shot :icon_arrow:


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: mzdk78 na 04. Julij 2008, 18:20:58
Hvala, točno to sem mislil :icon_wink:

@mzdk78, tole si dobro nastavi pa bo :icon_smile:
Mislim, da je tvoj problem že takoj na prvi strani, drugi screen shot :icon_arrow:
Najlepša hvala


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: mzdk78 na 04. Julij 2008, 18:24:22
Najlepša hvala za nasvet, ki pa žal ni v celoti uporaben: nanaša se na WS 2300 (sam imam WS 3600) in pa WSwin, ki je za verzijo V2.85.6 , sam pa uporabljam V2.93.19!?? Ali kdo razpolaga s to kombinacijo?


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: max na 04. Julij 2008, 19:31:39
Nimam te kombinacije, uporabljam pa to verzijo WsWin-a.
Ni veliko razlik, je samo bolj izpopolnjen od prejšnjih.


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: max na 04. Julij 2008, 19:35:22
Če mi zaupaš kje je ta Trata kjer stanuješ, obstaja možnost da se z motorjem malo zapeljem naokoli in se oglasim pri tebi?


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: mzdk78 na 04. Julij 2008, 20:32:14
Če mi zaupaš kje je ta Trata kjer stanuješ, obstaja možnost da se z motorjem malo zapeljem naokoli in se oglasim pri tebi?

Ni skrivnost:trata pri cerkljah-Če niste predaleč, zelo dobrodošli!


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: max na 04. Julij 2008, 22:12:32
Na Dolenjskem ali na Gorenjskem  :icon_question: je kar razlika :clap:
No za motor ni sile :icon_wink: Se bova zmenila. Čez vikend sem sicer zaseden, če bo kaj suhega prihodnji teden,
se piševa po ZS :icon_wink:


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: mzdk78 na 05. Julij 2008, 10:17:49
Trata pri Velesovem

Razpotegnjeno gručasto naselje na severnem obrobju Kranjskega polja leži med vasmi Velesovim, Češnjevkom in Adergasom. Sestavljata ga Spodnja Trata na jugu ob cesti Velesovo - Cerklje na Gorenjskem in Zgornja Trata na severu, na nekoliko vzpetem svetu okrog baročne cerkve sv. Marjete. (T.K.)

Vir: http://www.cerklje.si/208.0.html
Hvala za lep opis!


Naslov: Odg: obdelava zajetih podatkov na WS 3600
Sporočilo napisal: mzdk78 na 06. December 2008, 21:28:08
Na Dolenjskem ali na Gorenjskem  :icon_question: je kar razlika :clap:
No za motor ni sile :icon_wink: Se bova zmenila. Čez vikend sem sicer zaseden, če bo kaj suhega prihodnji teden,
se piševa po ZS :icon_wink:

Pozdravljen,

moja netalentiranost še kar traja... Ali še vedno obstoja kakšna možnost, da se srečava ali vsaj slišiva, v kolikor mi zaupate kakšno tel.številko?


ZEVS Forum | Powered by SMF 1.1.21.
© 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.