ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.05.2016-31.05.2016)

Začel/a komar, 01. Maj 2016, 10:26:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

stajercx

močan veter severozahodne smeri, rahlo dežuje

T: 22,2 °C

Pravkar nevihta (s točo?) na DRSC postaji Kapelski Vrh

Serpentinšek

Včeraj pravi poletni dan s Tmax. + 26,3 celo pri nas v Bočni.  :clap:

Danes se že kuha, tale pošast je pred kratkim prešla naše vzhodne kraje...

Pogled iz Jeruzalema proti JZ:

V Domžalah med 14.30 in 15.30 nekaj rahlega dežja, sedaj pa pretežno oblačno z nekaj sonca in še prijetnih 20°c.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

mat89

Pravkar sem prispel z Slovaške in zamudil verjetno nevihto leta :banghead:
t:15,3 Stopinj C
Padavine:1,8mm

Supercelična nevihta je tik pred Ptujem obrnila proti Prlekiji. Upajmo na kaj večerne akcije

kripelj

Za pokušino, slikano iz Ptujskega gradu  :buttrock:

goldhorn

Mi smo s prehodom fronte zakljucili. Precej grmenja, manjsa ploha in krajsi elektricni mrk.

mat89

Citat od: kripelj dne 23. Maj 2016, 19:14:21

Za pokušino, slikano iz Ptujskega gradu  :buttrock:

Uf to je pa bila mrcina ,kak sem jezen da sem zamudil to :banghead: :banghead:

Čestitam za izjemen ulov.

računalnik

Do sedaj nič od nič. Malo rahlega dežja, toliko da je malo zmočilo. Manj od 0,3mm ker merilc še ni nič zaznal

simo88

Preživeli "mrcino", rezultat ogromno polomljenega drevja, sunki so po moje gladko šli čez 80 km/h, udari strel v neposredni bližini, naliv z točo, uro pa pol brez elektrike...kar zanimiv začetek zgodnjega poletja bi lahko rekli...  :icon_exclaim:

lp

roky

Danes je bilo zjutraj in dopoldan pretežno jasno, nato se je proti poldnevu počasi začelo oblačiti. Trenutno od juga prihajajo padavine, vmes tudi malo zagrmi :icon_razz:. Bom videl, kakšno bo dogajanje. Zdaj piha tudi južni veter :icon_rolleyes:.

Tmin 9.2°C  ob    5:17
Tmax 23.6°C   ob   12:44
Trenutna temperatura 15.6°C
Vlaga 66%
Rosišče 9.6°C
Tlak 1005 hpa
Max sunek vetra danes 19.3 km/hr   ob  12:44
Padavine 0,0 mm Za zdaj še ne dežuje bo pa kmal po radarju :icon_mrgreen:

:wavey:

roky

Citat od: simo88 dne 23. Maj 2016, 20:02:05
Preživeli "mrcino", rezultat ogromno polomljenega drevja, sunki so po moje gladko šli čez 80 km/h, udari strel v neposredni bližini, naliv z točo, uro pa pol brez elektrike...kar zanimiv začetek zgodnjega poletja bi lahko rekli...  :icon_exclaim:

lp

Maš kaj slik, malo poslikaj, da vidimo, kako je pri vas bilo :icon_wink:.

simo88

Ni bilo časa za slikanje, reševali smo žita v silosih in pokrivali ker je povsod notri teklo, ker je dež šel navzgor namesto navzdol... :banghead:
Trenutno se jasni pred novo rundo...

LP

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Oblačno, T = 13,6°C.

Tmin = 11,6°C
Tmax = 20,8°C

Padavine danes: 6,3mm
Padavine ta mesec: 104,4mm

Med 17:30 in 18:10 smo imeli nevihto z nalivom, pred tem in po tem pa se nekaj manjših ploh.

Lp, Nejc

krispy123

Kripelj: cestitke kapo dol.
Mat89: kaj se sekiras zivljenje gre dalje kaj bi se sekiral zaradi taksnih malenkosti. To je le vreme in sezona se je dolga. Tudi jaz sem nevihto zamudil, ker sem rajse kampiral tule na severni strani Pohorja kjer ni razgleda in smo igrali nogomet. Sem vsaj naredil nekaj za svojo telo hehe. Sicer pa resnicno ni sans da bi se peljal recimo vec 100 km samo, da bi poslikal eno bogo nevihto, mogoce pred par leti, bi rekel drugace. A clovek se spreminja. Nevihte so mi sicer se fascinantne in ce bo kaksna prisla bom jo seveda poslikal. A vseeno ni vec to to vsaj za mene, sem se že navelical vsega. Naprimer niti ni mi sedaj vec, da bi sel ven slikat morebitne strele, pred par leti pa bi že norel zunaj. Tole sem hotel povedati, tisti ki imate veselje do vsega tega pa vam zelim vse dobro in veliko srece v slikanju neviht se naprej.
Aja trenutno stanje
Grmi, rahlo dezuje. Ponoci pricakujem kar nekaj zlivanja. Glede na to da so modeli povečali padavine čisto pred poslabšanje in kažejo glavnino vse bolj južneje pričakujem morda tudi do 50 mm dežja. Situacija zna bit zanimiva z intenzivnimi nalivi po večjem delu Slovenije in z glavnino padavin v krajih ob naši severni meji.
Temperatura: 13,7°C
Nekaj slik iz jezera Lago Maggiore (Italija).

11.50: tole je pa res nor naliv ob mocnem JZ vetru, mislim da najmocnejsi naliv po lanski jeseni.
00.50: v tistem nalivu je v manj kot 20 minutah padlo lepih 13mm.

boro

Oblačno

Temp.= 11,6°C
Tmax =  21,6°C
Tmin.=    8,4°C
Vlaga: 86%
Zračni tlak: 1009,9hpa
Veter: 0,7km/h, smer SSZ
Najmočnejši sunek vetra: 22,7km/h
Padavine danes: 2,8mm

mat89

No tale fotka današnje supercelice,ki sem jo našel na FB pa je res izjemna. Moje sanje da bi nad Ptujem ujel SUP in strelo.

Vir:D&K photography

Sicer pa padavine kot je ponavadi slabijo proti SV ,tudi grmenja skoraj da več ni. Sem bil na terenu in je bilo le par strel zavitih v dežne zavese.Žal brez uspeha,današnji dan bo treba hitro pozabit.