ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

markokorosec.net

Jup, drugi teden prihaja JZ stanje vremena :buttrock: Sprva pa precej verjetno nizka oblačnost po nižinah, vsaj dokler bo še burjica tule, potem pa zna tud iz JZ potegnit nizko oblačnost v zahodno SLO in počasi z dežjem začet. Ansambli držijo T850 okol +5 za cel drugi teden. Mogoče pa končno kako jesensko deževje pride.

Čez vikend pa več al manj pretežno oblačno s kaj sonca vsaj na zahodu, le v vzhodni in JV SLO so možne manjše padavine in to kot rahel sneg. Na Primorskem pa močna burja, sunki kot kaže tudi okoli 100km/h. :drool:

joze

Citat od: skywarn.si dne 16. November 2007, 09:13:41
Jup, drugi teden prihaja JZ stanje vremena :buttrock: Sprva pa precej verjetno nizka oblačnost po nižinah, vsaj dokler bo še burjica tule, potem pa zna tud iz JZ potegnit nizko oblačnost v zahodno SLO in počasi z dežjem začet. Ansambli držijo T850 okol +5 za cel drugi teden. Mogoče pa končno kako jesensko deževje pride.

Čez vikend pa več al manj pretežno oblačno s kaj sonca vsaj na zahodu, le v vzhodni in JV SLO so možne manjše padavine in to kot rahel sneg. Na Primorskem pa močna burja, sunki kot kaže tudi okoli 100km/h. :drool:

Samo ne megle na primorskem. :icon_exclaim:

janez24

Mene zdi, da je karte za 15 dni brez veze gledat, ker polj čista drgačna sitoacija,oz obratno :icon_biggrin:
letos pa bo

Trocki

Nov način napovedovanja. Pogledaš karte za teden dni naprej, napoveš ravno obratno situacijo vremena in ne moreš zgrešiti.  :icon_biggrin:  Še posebej, če je napovedan sneg!

Sicer pa zgleda, da se niti za 12 ur naprej ne da napovedati točnega vremena. Primer, sreda ko je večina modelov kazala čisto drugačno sliko kot se je nato zgodilo.

Vreme bo! :)

Pihe

Fantje.
Dajte nehat duhovičit za nazaj, ko so zadeve jasne, kaj se je zgodilo. Bodite tolk korajžni in raje napovejte za naprej.Pa zaradi mene tudi za tri mesece vnaprej.Samo to kar napišete, UTEMELJITE! (pa magari če se nanaša vaša napoved na pisanje iz pratike).
Modrovat za nazaj, pa kdo je koliko falil ali zadel, je namreč brezvezno. Vreme se vrti naprej in ne nazaj. :icon_arrow:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ablak

Pihe, bo držalo.

:icon_wink:

gradiščan

Citat od: Pihe dne 16. November 2007, 11:21:29
Fantje.
Dajte nehat duhovičit za nazaj, ko so zadeve jasne, kaj se je zgodilo. Bodite tolk korajžni in raje napovejte za naprej.Pa zaradi mene tudi za tri mesece vnaprej.Samo to kar napišete, UTEMELJITE! (pa magari če se nanaša vaša napoved na pisanje iz pratike).
Modrovat za nazaj, pa kdo je koliko falil ali zadel, je namreč brezvezno. Vreme se vrti naprej in ne nazaj. :icon_arrow:

:clap: :icon_wink:

umetnik

no prav,

tole meni diši po snegu, in to ne le v vzhodnem delu Slovenije  :icon_question:

Pihe

Pri taki postavitvi, so možne padavine resnično samo v južni in vzhodni polovici Slovenije.Zahod in sever pri tem izvisita.Predvsem mi Primorci lahko samo šalčke gledamo.
Je pa ob taki legi ena zanimiva situacija možna in sicer severna stran Karavank lahko zasneži. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

gradiščan

Ciklonček, ki se je včeraj pričel formirat pri Genovi čisto počasi ampak zanesljivo leze v mojo smer. Trenutno je njegov rob na JZ delu Istre, od mene pa se za Slavnikom že vidi rob oblačnosti.. Menim, da bi tole znalo krojit večerno in nočno vreme od JZ proti JV.

Potovanje ciklona:

http://www.meteociel.fr/temps-reel/satellite/sat1.php?color=1&mode=0&europe=1

Pogled na Slavnik

http://www.freeweb.siol.net/learobo/kamera/webcam.jpg

umetnik

Centimetri (ponekod) in mraz so bili za november očitno izjema.

paradolf

Citat od: gradiščan dne 16. November 2007, 12:36:27
Menim, da bi tole znalo krojit večerno in nočno vreme od JZ proti JV.

Seveda bo...pooblačilo se bo :icon_wink: :icon_haha:
Srednja in visoka oblačnost bosta počasi prekrila nebo od juga, za kaj več mu bo verjetno zmanjkalo sape, saj bo center preveč južno. Spomni pa me da ti plačam kako pivo če bo začelo kaj dol padat v Lj. kotlini v noči na soboto. :icon_arrow: :beerchug:

Se strinjam s trditvijo da morebitne padavine ne bodo segle severno od Lj v nedeljo.

Za naprej ostaja slika podobna. Modeli so precej usklajeni. No nekaj esemblov vseeno kaže na precej hladnejšo varianto kot pa jo recimo rišejo trenutni glavni zagoni.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

ablak

Ali je tej situaciji vsaj malo za verjet? Najbrž ne?  :icon_question:

Lp

Ps. Moj  jubilej; 100 post na forumu. Ni veliko, nekaj je pa le. :icon_smile:

Vremenko

Pomojem mnenju je tale GFS karta naj bolj verjetna za danes ponoči

Pa tudi Aladin kaže za skrajni JV pa še tam sm kakšen mm

Tko da kar mirno spite, da ne bojo šipe zaman umazane :drool:

tesovnik

kot kaže iz danes na jutri bo nekaj padavin tudi v osrednji sloveniji :icon_biggrin:

temparature bodo kar primerne :icon_wink:

no pa še malo optimistike. Kaže da bo nekaj padavin samo kakšnih  :icon_haha::icon_biggrin: