ZEVS Forum

Napoved vremena (od 1.10. do 15.10.2008)

Začel/a Pihe, 01. Oktober 2008, 08:14:51

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Jovi

Krte nas trenutno dobesedno rajcajo tudi sneg se riše...vsaj po GFS.Je še daleč (10-13 dni)ampak vseeno....Meni so všeč te karte.Tudi čez dan bo zimsko...Res pa da v višjih plasateh ne bo vedno mraz in bo samo v nižinah vedno hladno.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

paradolf

Trenutno kar zanimivo razhajanje predvsem v količini napovedanih padavin za prihajajoče poslabšanje.
Že včeraj sem poslušal dežurnega na Arsu ko je omenjal možnost večje količine padavin v noči na petek in v petek del dneva. Danes je Markošek dodal tudi možnost neviht vmes ob prehodu fronte.

Po drugi strani pa je GFS precej skop s padavinami in kaže le na nekaj prehodnega večinoma rahlega dežja.

No kot kaže pa se zna zgoditi zopet lep prihajajoči vikend.

Res pa se nekatere temperaturne krivulje na ENS-jih proti koncu meseca lepo spuščajo a zaenkrat še ne mislim komentirati  :suspicious:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Jovi

Ja modeli kar precej spreminjajo dogajanje za naslednja dva tedna proti koncu meseca...Bo treba še kak teden počakati potem pa se bo vedelo kako bo.Mislim da vseeno nek padec temperatur bo prišel kmalu.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

dominikb

Res je da se modeli razlikujejo med seboj. Po nekaterih je predvideno precej padavin , po drugih pa samo rahel dež. Za širši Atlantik to nima toliko pomena 100 km sem ali tja, toda za Slovenijo pomeni lahko dva povsem različna tipa vremena.

Ciklon

Moje mnenje glede prihajajočega poslabšanja je, da bodo obilnejše padavine predvsm krajevnega značaja. Količina padavin med kraji po Sloveniji pa bo zelo različna. Predvsem bo šlo za konvektivne padavine ob prehodu fronte z zahodnimi višinskiimi vetrovi. Vmes lahko tudi zagrmi, možnost za kratkotraje močnejše lokalne nalive tudi obstaja. Največ padavin bo v osrednji, jugo -jugovzodni Sloveniji.

Po poslabšanju pa nas vsaj do sredine naslednjega tedna čaka nekaj suhih in pretežno sončnih dni z jutranjo meglo po nižinah.
Raj je v naravi :buttrock: