ZEVS Forum

neurje 15.8.2008 v slovenskih goricah

Začel/a milan, 17. Avgust 2008, 20:31:49

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŽUPMART

Super, prosim pa te da zmanjšaš slike.  :icon_wink:

milan

evo manjše slike iz Bodkovec, sem spet zajebal.

Nisem verjel, da se bom take toče kdaj dočakal!
Katastrofa.....

Ciklon

Uuu kakšna toča. :icon_eek: Se pa lepo vidi kako so se manjša zrna toče zlepila (zamrznila) skupaj.
Raj je v naravi :buttrock:

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gradiščan

MaRkUš

Neverjetno.Če ne vidiš v živo si pomojem ne moreš predstavljat, kako res je  :icon_wink:

stog

Ojoj res je velika.  :icon_eek: 5cm.
Kako velika je bila največja kadarkoli najdena v Sloveniji? Kdo ve?  :shrug:

blazek

BOgve. Ena izmed večjih toč je padala mislim da dve leti nazaj v okolici Litije. Če se ne motim so bili izstrelki velikosti do 8cm.

milan

Jaz sem videl že tako točo letos na slikah po sloveniji, samo sem pa mislil, da do nas ne bo prišla nikoli.
Res, vedno sem govoril, pa saj tam je bla, zdaj pa tam, pa tam....
Pri nas pa je tako ne bo, ker to so majhni pasi, kjer gre toča, ampak zdaj pa neverjetno velika dva pasa čez sv slovenijo.
Malo sem že prišel k sebi.
2 dni me ni bilo na internetu....
Popolnoma nam je uničilo vse tri strehe na hiši, gospodarskem poslopju in kleti.
Na kmetijskih površinah pa je bilo malo škode, saj je bila dokaj redka toča,ampak brez drobne in dežja, kaki 2 minuti, potem pa konec.
Za tri ure pa veliko dežja in začela se je veselica - voda skoz betonski strop v hišo.......

markokorosec.net

Lepe strukture toče! Thnx za fotke :icon_wink:

Citat od: stog dne 18. Avgust 2008, 16:23:54Kako velika je bila največja kadarkoli najdena v Sloveniji? Kdo ve?  :shrug:

Ej to sm tud jst šel raziskovat, pa nikjer kakega pametnega podatka. Sm zadnjič nekje v časopisu bral, da tud mARSOvci teh podatkov nimajo oz. jih sploh ne beležijo, le število dni s točo beležijo baje... krasna resnost take inštitucije  :icon_rolleyes:

Kolikor imam podatke, je bila v tej zadnji rundi ponekod toča tudi do 7cm debela (okol Ptuja)... še teden nazaj, pa je bila toča nad Brkini (Huje/Pregarje) debela tudi 8cm ali celo več... ljudje so poročali o velikosti kot odrasla moška pest! :icon_eek: Nikjer v naši literaturi še nism zasledil podatka o takih velikih zrnih toče...

Še en dokaj krut črni humor iz Brkinov prejšnji teden... sta mi dva sodelavca povedala anekdoti; en je skoz okno gledal kako lomasti toča, medtem pa sosedova mačka tekla čez dvorišče... direkten šus in lih tam je ostala. Podobna pa zgodba o kokoših v kurniku... da so kot običajno v paniki brezglavo tekale cikcak, nakar jih je enih par hitro odnehalo, dobesedno so ostale brez glave  :icon_haha: :icon_exclaim:

maestro

Imamo izredno srečo, da nimamo smrtnih žrtev letos.
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si