ZEVS Forum

Problem s kabli ws-2300

Začel/a Dejan, 11. Maj 2007, 17:47:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

polo

Citat od: jkocki dne 04. November 2008, 13:47:24
Ja , sigurno je nekaj na tem, ker v tej naši trgovini stiskajo konektorje ženske ,ki so zaposlene 14 dni

Bi blo boljš , da bi kaj druzga stiskale, a ne?

Pa to bi lahko že v prvem postu napisal pa bi takoj vedeli kje je problem,ne pa da tu pametujemo   :zaba: :icon_mrgreen: :icon_lol:

polo

Tu je že odprta tema o tem,pa lokacijo v profilu si izpolni :icon_wink:

Citat od: DejanK dne 05. November 2008, 13:42:23
Med prebiranjem foruma sem zasledil, da dolžina podatkovnega kabla med [ WS2300 -- konzola ] preverjeno deluje tudi čez 30 metrov z uporabo navadnega 4-žilnega ploščatega telefonskega kabla, vendar kje je tista preizkušena meja, da ne bo več delovalo?

Imam situacijo, ko ta razdalja zaradi nerodne lokacije presega 50 m v najboljšem primeru oziroma čez 80 m v slabšem primeru. Recimo, da je fiksna razdalja med WS2300 in konzolo 50 m in uporabim oklopljen STP kabel CAT6 za povezavo. Ali obstaja realna možnost, da bo prenos deloval nemoteno? Morda že preizkušeno kje?

Možnost brezžičnega prenosa odpade zaradi ovir.

Hvala, lp.   

max

Citiraj iz: DejanK na Danes ob 13:42:23
Med prebiranjem foruma sem zasledil, da dolžina podatkovnega kabla med [ WS2300 -- konzola ] preverjeno deluje tudi čez 30 metrov z uporabo navadnega 4-žilnega ploščatega telefonskega kabla, vendar kje je tista preizkušena meja, da ne bo več delovalo?

Imam situacijo, ko ta razdalja zaradi nerodne lokacije presega 50 m v najboljšem primeru oziroma čez 80 m v slabšem primeru. Recimo, da je fiksna razdalja med WS2300 in konzolo 50 m in uporabim oklopljen STP kabel CAT6 za povezavo. Ali obstaja realna možnost, da bo prenos deloval nemoteno? Morda že preizkušeno kje?

Možnost brezžičnega prenosa odpade zaradi ovir.

Hvala, lp. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Poglej jaz imam VP računalnik povezan na Siol modem z UTP kablom cca 60m, je prej več kot manj, in deluje. Sem se tudi posvetoval z našimi strokovnjaki ki vzdržujejo računalniško omrežje v podjetju, njihov odg. pa je bil do 100m deluje 100% , vendar je potrebno biti pazljiv pri nameščanju konektorjev, ki so posebej občutljivi. Morajo biti stisnjeni ravno prav, ne preveč(lahko prekineš kakšno žičko), ne premalo(slab stik).
Ne poznam pa razliko med UTP in STP kablom, UTP je ravno tako oklopljen in zaščiten proti motnjam.
Dobiš ga v vsaki tehn. trgovini in sploh ni drag, se mi zdi da je cenejši od ploščatega tel. kabla.
Daš ga v inštalacijsko cev in v zemljo, konektorje odzadaj zaliješ z UHU lepilom ki je odporen na vodo, pa še s samoskrčljivimi cevkami ga lahko oblečeš, pa ti bo držal, dokler ti ga kdo ne utrga :icon_haha:

elbarto

dosti je odvisno tudi od OBLIKE PODATKOV (protokola) ki letijo po kablu, ne od kabla samega.
Lahko da na isti razdalji (recimo 120m cat 5e utp kabl) računalniške mrežne komponente delajo brez težav, za senzorje pa močno dvomim, da bodo...

MaRkUš

Imam namen prestaviti vremensko postajo na drugo lokacijo, zato bom moral podaljšati kable od postaje.Zanima  me če je UTP kabel za vetromer,dežemer in senzor pravi? Zanima me tudi kako se to podaljša(ali se to prvotni kabel podaljša ali se v celoti menja z UTP kablom? Kako pa je z konektorji???
Hvala za informacije

ŠTROMAR

Jaz sem menjal kabel v celoti z UTP. Na dežemer in vetromer kontakte itak spajkaš, drugje pa kupiš klešče za konektorje(mislim da so cca. 10 EUR) in stisneš konektor kamor je treba.

MaRkUš

Citat od: ŠTROMAR dne 05. Januar 2009, 17:06:38
Jaz sem menjal kabel v celoti z UTP. Na dežemer in vetromer kontakte itak spajkaš, drugje pa kupiš klešče za konektorje(mislim da so cca. 10 EUR) in stisneš konektor kamor je treba.

A ne moreš dati istih konektorjev na UTP kabel?

ŠTROMAR

Citat od: MaRkUš dne 05. Januar 2009, 17:20:56

A ne moreš dati istih konektorjev na UTP kabel?

Ne bo šlo, kupiš pač nekaj konektorjev(cena par centov), za klešče sem pa preveril in so bile lani poleti točno 18 EUR.

MaRkUš

Citat od: ŠTROMAR dne 05. Januar 2009, 17:24:37
Ne bo šlo, kupiš pač nekaj konektorjev(cena par centov), za klešče sem pa preveril in so bile lani poleti točno 18 EUR.

Samo za toliko, če prodajalec ne bo vedel, katere konektorje pa moram kupiti?
Če mi vse to naredijo v trgovini, mi vrjetno ni potrebno kupiti klešč?

Nimam pojma o elektriki :icon_eek:

ŠTROMAR

Citat od: MaRkUš dne 05. Januar 2009, 17:30:51

Samo za toliko, če prodajalec ne bo vedel, katere konektorje pa moram kupiti?
Če mi vse to naredijo v trgovini, mi vrjetno ni potrebno kupiti klešč?

Nimam pojma o elektriki :icon_eek:

Pri WS2300 so na kablih navadni telefonski konektorji s 4 kontakti.
Seveda ti bodo v vsaki bolje založeni trgovini z elektro materialom odrezali ustrezno dolžino kabla in nanj stisnili konektorje. Pazi le, da bodo konektorji stisnjeni tako kot so na original kablih. Kontroliraš barve žič na eni in drugi strani.

Jaz sem klešče pač kupil, ker s sinom večkrat kaj čarava, pa pridejo prav če so pri roki.

MaRkUš

Kako pa se točno imenuje ta UTP kabel?

Grem vrjetno jutri nabavit!

max

Citat od: MaRkUš dne 05. Januar 2009, 17:44:31
Kako pa se točno imenuje ta UTP kabel?

Grem vrjetno jutri nabavit!

UTP Kabel :icon_mrgreen:

Citat od: ŠTROMAR dne 05. Januar 2009, 17:36:04
Jaz sem klešče pač kupil, ker s sinom večkrat kaj čarava, pa pridejo prav če so pri roki.

:icon_wink:

MaRkUš

Potem je vrjetno potrebno vetrnico razdreti, jo na novo lotati, a imam prav?

ŠTROMAR

Citat od: MaRkUš dne 05. Januar 2009, 19:26:37
Potem je vrjetno potrebno vetrnico razdreti, jo na novo lotati, a imam prav?

Vetromer in dežemer tudi.

MaRkUš

Električar narobe zveže žičke!!!! :icon_mad:
Pol pa fotr k sreč pogleda, kaj je to zdj za en hudič, pa pele nazaj in sedaj vse poštimano.
Danes bo postaja na boljši lokaciji, vetromer bo na strehi, hiška pa precej stran od asfalta in betona, tako da :buttrock: